Joyce van den Bor, het mooiste meisje van de klas uit Nijkerk, wordt omschreven als een mooiere uitgave van jaren '80 idool Kylie Minogue. Ze is nog maar een tiener als ze de man van haar dromen tegenkomt tijdens het uitgaan. Het is liefde op het eerste gezicht en hij blijkt een blijvertje. Samen bouwen ze een leven op en krijgen drie kinderen. Maar dan slaat het noodlot toe.

Ad, de grote liefde van Joyce en vader van haar kinderen overlijdt op 41-jarige leeftijd vrij onverwacht. Joyce staat er dan ineens alleen voor. Ze heeft de zorg over drie kinderen waarvan de jongste dochter lijdt aan een zeer ernstige progressieve spierziekte.

Wens

Toen de man van Joyce overleed, wilde zij het werk van haar man voortzetten. Tennisles geven aan kindjes met een beperking was waar Ad veel vreugde uit haalde. Joyce heeft de Ad Huiberts Stichting opgericht zodat de lessen aan deze kinderen door konden gaan. Uit extra opbrengsten zal de Ad Huiberts Stichting ook doneren aan Spieren voor Spieren, de stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte.

Ad-coco.jpg
Ad en zijn dochter Coco
Ad-coco.jpg

Kind-ambassadeur van Spieren voor Spieren

Coco, de dochter van Ad en Joyce, heeft de spierziekte SMA. Zij is nauw betrokken bij Spieren voor Spieren en zelfs kind-ambassadeur. Er is een medicijn voor Coco’s ziekte maar ze krijgt dit niet vanwege haar leeftijd. Ze is 14 jaar en daarmee te oud om het middel te krijgen. Zonder dit medicijn zal ze niet oud worden.

Het verhaal van Joyce zie je maandag 6 mei 2019 om 22.10 uur op NPO 1. (Herhaling van 18 december 2018)

Deel dit artikel