In de serie Verder kijken met Onno Blom gaat Rembrandt-biograaf Onno Blom samen met eindredacteur Dienke Keizer verder in op de serie Het raadsel Rembrandt. Ze doen dat thuis bij Onno, temidden van de ontelbare bronnen die hij bestudeerde voor zijn biografie over de jonge Rembrandt en omgeven door afdrukken van tientallen zelfportretten die Rembrandt heeft gemaakt.

In deze aflevering komen de zelfportretten van Rembrandt aan de orde, zijn karakter als jonge man en de ontdekking die Onno zelf deed in de Pieterskerk in Leiden, namelijk het vinden van de locatie waar de ouders van Rembrandt liggen begraven. Voor hem persoonlijk een belangrijke vondst, maar helaas haalde het de aflevering van Het raadsel Rembrandt niet. Ook vertelt Onno over hoe hij zijn nieuwe rol als televisiepresentator ervaart.

Verder kijken met Onno Blom is van zaterdag 28 september t/m 19 oktober, elke zaterdag om 21.55 uur te zien op NPO 2 Extra. Dit is direct na de uitzending van Het raadsel Rembrandt. NPO 2 Extra vind je online op de website van NPO Start. Of op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88.

Alle uitzendingen van Verder kijken met Onno Blom en Het raadsel Rembrandt zijn op deze website terug te zien.

Deel dit artikel