In de serie Verder kijken met Onno Blom gaat Rembrandt-biograaf Onno Blom samen met eindredacteur Dienke Keizer verder in op de serie Het raadsel Rembrandt. Ze doen dat thuis bij Onno, temidden van de ontelbare bronnen die hij bestudeerde voor zijn biografie over de jonge Rembrandt en omgeven door afdrukken van tientallen zelfportretten die Rembrandt heeft gemaakt.

In deze aflevering: de helden van Rembrandt, door wie liet hij zich inspireren? Ook gaan Onno en Dienke het hebben over het meesterwerk De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp én in deze Verder Kijken met Onno Blom praten de twee verder over de ontdekking die ze deden in het Friese Sint Annaparochie. Daar vonden ze het ouderlijk huis van zijn grote liefde Saskia. 

Ook noemt Onno zijn favoriete zelfportret van Rembrandt dat rond de tijd dat de schilder verhuisde naar Amsterdam gemaakt is. Dit keer is het een ets, eentje waar Rembrandt je zelfverzekerd in de ogen kijkt: ’Dit is natural arrogance’.  

Verder kijken met Onno Blom is van zaterdag 28 september t/m 19 oktober, elke zaterdag om 21.55 uur te zien op NPO 2 Extra. Dit is direct na de uitzending van Het raadsel Rembrandt. NPO 2 Extra vind je online op de website van NPO Start. Of op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88.

Alle uitzendingen van Verder kijken met Onno Blom en Het raadsel Rembrandt zijn op deze website terug te zien.

Deel dit artikel