Het raadsel Rembrandt
AVROTROS Het raadsel Rembrandt
Het raadsel Rembrandt

Het raadsel Rembrandt

Rembrandt is een wereldmerk: zijn werk is bekend van Timboektoe tot Tokio. Maar wie was de man achter de legende? Onno Blom, biograaf van Rembrandt, reist in zijn voetspoor om te ontdekken wie de meesterschilder ├ęcht was. In Leiden schetst Onno het beeld van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen, die ervan overtuigd is dat hij als schilder de wereld zal veroveren.

In Amsterdam bezoekt Onno de plekken waar Rembrandt zijn grootste successen boekte, maar ook flinke tegenslagen te verwerken kreeg in zijn persoonlijke leven. In een poging hetzelfde te ervaren en beleven als de grote schilder komt Onno in vier wervelende afleveringen tot verrassende ontdekkingen. Hij gaat op zoek naar het raadsel Rembrandt. 

Het raadsel Rembrandt zie je van zaterdag 28 september t/m 19 oktober, elke zaterdag om 21.10 uur op NPO 2. Aansluitend op elke aflevering van Het raadsel Rembrandt wordt op NPO 2 Extra Verder kijken met Onno Blom uitgezonden, om 21.55 uur. 

Verder kijken met Onno Blom

In de serie Verder kijken met Onno Blom gaat Rembrandt-biograaf Onno Blom samen met eindredacteur Dienke Keizer verder in op de serie Het raadsel Rembrandt. Ze doen dat thuis bij Onno, temidden van de ontelbare bronnen die hij bestudeerde voor zijn biografie over de jonge Rembrandt en omgeven door afdrukken van tientallen zelfportretten die Rembrandt heeft gemaakt.

Trailer Het raadsel Rembrandt

 

AVROTROS Kunst

AVROTROS Kunst

Met verrassende interviews, unieke kijkjes achter de schermen en achtergrondartikelen loodst kunstmagazine MUZE je langs de nieuwste tentoonstellingen op het gebied van beeldende kunst, mode, fotografie, design en architectuur.

Word lid