Laat je inspireren door één van de kunstwerken uit Het geheim van de Meester en maak een schilderij. Wie weet hangt jouw werk dan straks in Museum MORE!

AVROTROS organiseert een kunstwedstrijd waarin wordt gezocht naar het beste schilderij.

Charlotte Caspers jurylid kunstwedstrijd

Onder leiding van kunstschilder Charlotte Caspers uit Het geheim van de Meester beoordeelt de jury de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren vijf schilderijen op basis van de digitaal aangeleverde foto’s. De winnaar wordt op zaterdag 9 maart 2019 in Museum MORE door Charlotte onthuld.

Van 27 januari tot en met 19 mei 2019 zijn in Museum MORE alle tweeëntwintig reconstructies uit drie seizoenen Het geheim van de Meester te bewonderen. Van ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer tot en met Charley Toorops ‘Zelfportret met bontkraag’: ingenieuze reconstructies gemaakt van topstukken uit de Nederlandse en Belgische musea. En wie weet hangt jouw schilderij daar straks bij!

Meer over de expositie Het geheim van de Meester 

Wat kun je winnen?

Het schilderij van de winnaar hangt van 9 maart tot en met 19 mei 2019 in Museum MORE in Gorssel tussen de reconstructies van Het geheim van de Meester. En je krijgt een publicatie in het kunstmagazine MUZE. Toch zal geen van de vijf geselecteerde deelnemers met lege handen naar huis gaan, want de winnaars van de tweede prijs tot en met vijfde prijs ontvangen een Het geheim van de Meester boek met alle onthullende verhalen achter Nederlands grootste meesterwerken.

De opdracht

Charlotte heeft, in drie seizoenen Het geheim van de Meester, reconstructies gemaakt van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Wij dagen je uit om een origineel kunstwerk te maken, geïnspireerd op één van deze meesterwerken. Dus niet zoals Charlotte een reconstructie, maar een eigen kunstwerk.

 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester? Meld je aan voor de AVRTOROS kunstnieuwsbrief. Vink op de pagina ‘Kunst’ aan om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Hoe doe je mee?

  • Laat je inspireren door één van de schilderijen uit drie seizoenen Het geheim van de Meester. Alleen schilderijen zijn toegestaan. Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden. Maak dus geen reconstructie, maar een eigen werk. 
  • Maak een goede foto van maximaal 4MB van je schilderij en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier onderaan deze pagina. Onder leiding van jurylid Charlotte Caspers maakt de jury een selectie van vijf werken op basis van de ingezonden foto van je werk.
  • Na de sluitingsdatum van de wedstrijd nemen we contact op met de vijf deelnemers die door de jury zijn geselecteerd.
  • De wedstrijd is exclusief voor AVROTROS leden. Om mee te doen met de kunstwedstrijd dien je lid te zijn van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

Waar moet je op letten?

  • Je bent zelf de maker van het werk. 
  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
  • Inzendingen moeten uiterlijk op donderdag 28 februari 2019 voor 12:00 uur bij ons binnen zijn.
  • Je mag met één werk deelnemen.
  • Je inzending wordt alleen meegenomen als je lid bent van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

 

Aanmelden kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester. Op basis van de foto maakt de jury onder leiding van Charlotte Caspers een selectie. We vragen je e-mailadres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van je inzending en om je snel te kunnen bereiken als je werk door de jury wordt geselecteerd. Je postcode en huisnummer hebben we nodig om te verifiëren of je AVROTROS-lid bent. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd.

Vul hier je gegevens in

  • Max. bestandsgrootte 4MB, toegestane types JPG, PNG
Deel dit artikel