Het geheim van de MeesterPreloader
Het geheim van de Meester

Het geheim van de Meester

Teamfoto-1280-Het-geheim-van-de-Meester.jpg
Team Het geheim van de Meester
Teamfoto-1280-Het-geheim-van-de-Meester.jpg

In Het geheim van de Meester reconstrueert een vierkoppig team van experts de werken van Nederlands grootste kunstenaars. Hierbij zetten zij alles op alles om precies te doen wat de meester deed om zo dicht mogelijk bij zijn of haar techniek, stijl, belevingswereld en de tijdsgeest te komen.

Vanuit een modern meesteratelier werkt het team van experts met geavanceerde technieken om de meesterwerken tot leven te brengen. Centraal staat de vraag: hoe deed de meester het? 

Het team

Schilder/onderzoeker Lisa Wiersma moet de stijl en techniek van uiteenlopende schilders onder de knie krijgen. Ze krijgt daarbij hulp van restaurator Michel van de Laar, materiaaldeskundige Prof. Dr. Joris Dik en wetenschapshistoricus Dr. Thijs Hagendijk.

 

Zoek de verschillen

Na vijf weken is het moment van de waarheid daar en laat de museumdirecteur van het betreffende museum zijn licht schijnen op de reconstructie. Het originele schilderij én de reconstructie hangen naast elkaar op zaal in het museum. Is het team er in geslaagd om het geheim van de meester te ontrafelen? De oplettende kijker zal aan het einde van het programma het onderscheid zien tussen een reconstructie en het ware meesterwerk.