Burgemeester Femke Halsema, van Amsterdam, bracht vrijdag 3 september 2021 een bezoek aan de reconstructie waar het team van Het geheim van de Meester op dit moment druk mee bezig is: Rembrandts Nachtwacht. In het Rijksmuseum sprak Halsema met onderzoeker en schilder van Het geheim van de Meester-team Lisa Wiersma.

Het team van Het geheim van de Meester gaat de ultieme uitdaging aan. Ze reconstrueren één enkel meesterwerk, ons nationale pronkstuk: De Nachtwacht! Groter dan groots is niet alleen het enorme avontuur waar het team voor staat, maar ook het formaat van het werk (379,5 x 453,5 cm). 

blockquote
Het brengt het meesterwerk heel dichtbij!
Femke Halsema

Het team werkt vanaf 8 april 2021 in het Rijksmuseum aan de reconstructie. De vierdelige reeks van Het geheim van de Meester over de Nachtwacht zal naar verwachting begin 2022 bij AVROTROS op televisie te zien zijn. 

Meekijken over de schouders van Het geheim van de Meester-team

Wil je weten hoe ver het team al is en wat er allemaal gebeurt in het atelier in het Rijksmuseum? Bekijk elke maand een nieuwe video-update van Het geheim van de Meester-team. Meld je hieronder aan voor de kunstnieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram om niets te missen. 

Deel dit artikel