Laat je inspireren door één van de kunstwerken uit Het geheim van de Meester en maak een schilderij. Wie weet hangt jouw werk dan straks in Museum MORE!

- DE INZENDTERMIJN VAN DE KUNSTWEDSTRIJD IS VERLOPEN. HET IS NIET MEER MOGELIJK KUNSTWERKEN IN TE STUREN.

clock update 28 feb 2019, 12:00
Kunstwedstrijd - Inzendtermijn verlopen

De inzendtermijn van de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester is verlopen. Er kunnen geen nieuwe kunstwerken worden ingestuurd. 

Bedankt voor alle inzendingen! We waren blij verrast door alle originele interpretaties van Puttertjes, Meisjes met de parel en andere meesterwerken. 

De jury onder leiding van Charlotte Caspers gaat alle inzendingen bekijken. Zij selecteren drie schilderijen op basis van de digitaal aangeleverde foto’s. Met de geselecteerde deelnemers zal voor 14 maart contact worden opgenomen en de winnaar wordt op zaterdag 16 maart in Museum MORE door Charlotte onthuld.

AVROTROS organiseert een kunstwedstrijd waarin wordt gezocht naar het beste schilderij.

Charlotte Caspers jurylid kunstwedstrijd

Onder leiding van kunstschilder Charlotte Caspers uit Het geheim van de Meester beoordeelt de jury de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren drie schilderijen op basis van de digitaal aangeleverde foto’s. De winnaar wordt op zaterdag 16 maart 2019 in Museum MORE door Charlotte onthuld.

Van 27 januari tot en met 10 juni 2019 zijn in Museum MORE alle tweeëntwintig reconstructies uit drie seizoenen Het geheim van de Meester te bewonderen. Van ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer tot en met Charley Toorops ‘Zelfportret met bontkraag’: ingenieuze reconstructies gemaakt van topstukken uit de Nederlandse en Belgische musea. En wie weet hangt jouw schilderij daar straks bij!

Meer over de expositie Het geheim van de Meester 

Wat kun je winnen?

Het schilderij van de winnaar hangt van 16 maart tot en met 10 juni 2019 in Museum MORE in Gorssel tussen de reconstructies van Het geheim van de Meester. En je krijgt een publicatie in het kunstmagazine MUZE. Toch zal geen van de drie geselecteerde deelnemers met lege handen naar huis gaan, want de winnaars van de tweede prijs en derde prijs ontvangen een Het geheim van de Meester boek met alle onthullende verhalen achter Nederlands grootste meesterwerken.

De opdracht

Charlotte heeft, in drie seizoenen Het geheim van de Meester, reconstructies gemaakt van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Wij dagen je uit om een origineel kunstwerk te maken, geïnspireerd op één van deze meesterwerken. Dus niet zoals Charlotte een reconstructie, maar een eigen kunstwerk.

DE INZENDTERMIJN VAN DE KUNSTWEDSTRIJD IS VERLOPEN. HET IS NIET MEER MOGELIJK KUNSTWERKEN IN TE STUREN.

 

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester? Meld je aan voor de AVRTOROS kunstnieuwsbrief. Vink op de pagina ‘Kunst’ aan om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Hoe doe je mee?

  • Laat je inspireren door één van de schilderijen uit drie seizoenen Het geheim van de Meester. Alleen schilderijen zijn toegestaan. Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden. Maak dus geen reconstructie, maar een eigen werk. 
  • Maak een goede foto van maximaal 2MB van je schilderij en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier onderaan deze pagina. Onder leiding van jurylid Charlotte Caspers maakt de jury een selectie van drie werken op basis van de ingezonden foto van je werk.
  • Na de sluitingsdatum van de wedstrijd nemen we contact op met de drie deelnemers die door de jury zijn geselecteerd.
  • De wedstrijd is exclusief voor AVROTROS leden. Om mee te doen met de kunstwedstrijd dien je lid te zijn van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

DE INZENDTERMIJN VAN DE KUNSTWEDSTRIJD IS VERLOPEN. HET IS NIET MEER MOGELIJK KUNSTWERKEN IN TE STUREN.

Waar moet je op letten?

  • Je bent zelf de maker van het werk. 
  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
  • Inzendingen moeten uiterlijk op donderdag 28 februari 2019 voor 12:00 uur bij ons binnen zijn.
  • Je mag met één werk deelnemen.
  • Je inzending wordt alleen meegenomen als je lid bent van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

DE INZENDTERMIJN VAN DE KUNSTWEDSTRIJD IS VERLOPEN. HET IS NIET MEER MOGELIJK KUNSTWERKEN IN TE STUREN.

 

Deel dit artikel