Maak een schilderij op basis van een van de kunstwerken uit Het geheim van de Meester en wie weet hangt jouw werk dan straks in het Grachtenmuseum in Amsterdam!

AVROTROS organiseert een schilderwedstrijd waarin wordt gezocht naar het beste schilderij. Dit schilderij moet geïnspireerd zijn op een van de werken uit alle seizoenen Het Geheim van de Meester en mag in dezelfde stijl, of juist compleet anders geschilderd zijn. 

Lisa Wiersma is jurylid schilderwedstrijd

Onder leiding van Lisa Wiersma uit Het geheim van de Meester beoordeelt de jury de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren een top drie schilderijen op basis van digitaal aangeleverde foto’s. De top drie schilderijen en de winnaar worden op maandag 29 maart 2021 in Grachtenmuseum door Lisa onthuld.

Van 29 maart tot en met 30 april 2021 zijn in het Grachtenmuseum in Amsterdam alle tweeëntwintig reconstructies uit drie seizoenen Het geheim van de Meester te bewonderen. Ook de reconstructies uit het nieuwe seizoen zijn te bewonderen. Van ‘Het Melkmeisje’ van Johannes Vermeer tot en met 'Stilleven met asperges' van Adriaen Coorte: ingenieuze reconstructies gemaakt van topstukken uit de Nederlandse en Belgische musea. En wie weet hangt jouw schilderij daar straks bij!

Wat kun je winnen?

De geselecteerde top drie schilderijen hangt van 29 maart tot en met 30 april 2021 in het Grachtenmuseum in Amsterdam tussen de reconstructies van Het geheim van de Meester. De winnaar krijgt daarbij een publicatie in het kunstmagazine MUZE en ontvangt een Het geheim van de Meester boek met alle onthullende verhalen achter Nederlands grootste meesterwerken.

De opdracht

In vier seizoenen van het Het geheim van de Meester zijn reconstructies gemaakt van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Wij dagen je uit om een kunstwerk te maken, geïnspireerd op één van deze meesterwerken.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester? Meld je aan voor de AVRTOROS kunstnieuwsbrief

Hoe doe je mee?

Maak een schilderij op basis van een van de kunstwerken uit Het geheim van de Meester. Alleen schilderijen worden toegelaten. Maak een goede foto van maximaal 2MB van je werk en upload deze als jpeg-bestand of png-bestand in het formulier onderaan deze pagina. Onder leiding van jurylid Lisa Wiersma maakt de jury een selectie van drie werken op basis van de ingezonden foto van je werk. Na de sluitingsdatum van de wedstrijd, vrijdag 19 maart om 12:00 uur, nemen we contact op met de drie deelnemers die door de jury zijn geselecteerd.

De wedstrijd is exclusief voor AVROTROS leden. Om mee te doen met de kunstwedstrijd dien je lid te zijn van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

Waar moet je op letten?

  • Je bent zelf de maker van het werk. 
  • AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
  • Inzendingen moeten uiterlijk op vrijdag 19 maart voor 12:00 uur bij ons binnen zijn.
  • Je mag met één werk deelnemen.
  • Je inzending wordt alleen meegenomen als je lid bent van AVROTROS. Nog geen lid? Word AVROTROS Kunstlid en ontvang 4x per jaar het kunstmagazine MUZE en steun kunst op televisie, radio en online.

Doe mee met de schilderwedstrijd

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de schilderwedstrijd van Het geheim van de Meester. Op basis van de foto maakt de jury onder leiding van Lisa Wiersma een selectie. We vragen je e-mailadres om je op de hoogte te houden van je inzending en je telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je werk door de jury wordt geselecteerd. Je postcode en huisnummer hebben we nodig om te verifiëren of je AVROTROS-lid bent. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd.

Aanmelden voor de schilderwedstrijd kan niet meer. 

Deel dit artikel