‘Maak een schilderij geïnspireerd op een van de werken uit de serie Het geheim van de Meester’. Met deze opdracht trapte de schilderwedstrijd van het televisieprogramma af. De jury boog zich over 583 unieke kunstwerken om uiteindelijk tot een top drie en een winnaar te komen. En dat was niet makkelijk! 

Bekijk de bovenstaande video en zie hoe de jury tot hun keuze is gekomen, wat de top drie schilderijen is geworden en maak kennis met de kunstenaars achter de werken.

En de winnaar is: Arthur, Lockdown 2021

Het winnende werk is 'Arthur, Lockdown 2021' van Inge Daveloose. Het schilderij is gemaakt in de traditionele olieverftechniek net als in de tijd van Rembrandt. Inge: 'Rembrandts zelfportret heeft mij ook geïnspireerd tot dit schilderij. Het licht in de foto van Arthur door het lange gefriseerde haar, dat heb ik geaccentueerd om zijn gezicht nog beter naar voren te laten komen. Omdat het schilderij van Arthur een mooie aanvulling is op de portretten van Rembrandt heb ik het ingezonden voor de wedstrijd. Het past gewoon.'

De winnende werken zouden vanaf de prijsuitreiking in het Grachtenmuseum in Amsterdam hangen. Op moment van schrijven is nog niet bekend wanneer de musea hun deuren weer openen, maar vanaf dat moment kun je het schilderij 'Arthur, Lockdown 2021' in het museum bewonderen zolang de tentoonstelling 'Het Geheim van de Meester' nog loopt. 

Nooit meer een kunstwedstrijd missen?

Heb je de wedstrijd gemist en wil je zelf ook graag de handen uit de mouwen steken? MUZE organiseert spraakmakende wedstrijden voor iedereen die graag zelf kunst maakt. En dat niet alleen: ontdek het MUZE magazine, krijg toegang tot exclusieve lezingen en workshops in musea en laat je inspireren door unieke kijkjes achter de schermen. Vraag een gratis proefexemplaar van MUZE magazine aan en ontdek het kunstlidmaatschap van AVROTROS.

Vraag nu een proefexemplaar aan

Deel dit artikel