Maandenlang schilderde Lisa Wiersma aan de reconstructie van De Nachtwacht. Samen met haar medeschilders was ze dag in dag uit aan het werk tegenover de Eregalerij in het Rijksmuseum. Is het team van Het geheim van de Meester er in geslaagd om in de buurt te komen van het werk van de ware meester, Rembrandt van Rijn? Oordeel zelf! 

De Nachtwacht zoals Rembrandt deze ooit bedoeld heeft

In 1715 werd de originele Nachtwacht aan vier zijden ingekort, omdat het doek moest passen op een bepaalde plek in het toenmalige stadhuis in Amsterdam. Bij de reconstructie van De Nachtwacht zijn deze zijden niet afgeknipt en zo krijg je zicht op de originele staat van het meesterwerk van Rembrandt. 

Het heeft voor de nodige discussies gezorgd binnen het team van Het geheim van de Meester, maar aanshouw hieronder De Nachtwacht zoals Rembrandt deze ooit bedoeld heeft.

De-reconstructie-van-Het-geheim-van-de-Meester-de-Nachtwacht.jpg
De reconstructie van De Nachtwacht
De-reconstructie-van-Het-geheim-van-de-Meester-de-Nachtwacht.jpg

Dit is het origineel:

De-Nachtwacht-origineel.jpg
De Nachtwacht, Rembrandt van Rijn, 1642 | Rijksmuseum
De-Nachtwacht-origineel.jpg

Bekijk de afleveringen of doe mee aan de schilderwedstrijd 

Hiermee komt er een einde van het seizoen Het geheim van de Meester: De Nachtwacht. Heb je nog geen genoeg van deze reeks? Bekijk hieronder de afleveringen terug of pak je penseel op en doe mee met de schilderwedstrijd. Aanmelden voor deze wedstrijd kan tot en met maandag 28 februari. 

Deel dit artikel