Restaurator Michel van de Laar is in Museum MORE om je alles te vertellen over de 22 reconstructies van Het geheim van de Meester. Ontdek met Michel de verhalen achter de meesterwerken.
 

In deze aflevering van Het geheim van de Meester Extra: het werk ''t Puttertje' uit 1654 van kunstenaar Carel Fabritius. Op 12 oktober 1654 kwam Fabritius om het leven bij een enorme explosie in Delft: De Delftse Donderslag.  

blockquote
De signatuur die staat erop alsof het een soort graffiti op die muur is.
Michel van de Laar over het schilder ''t Puttertje'

In Het geheim van de Meester gaat een team van topexperts de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van acht meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Nederland heeft een roemrijke geschiedenis met ongekende wereldfaam op het gebied van de schilderkunst. De grote vraag is, welk geheim schuilt er achter deze grote meesterwerken?

Het geheim van de Meester-team maakte in drie seizoenen tweeëntwintig reconstructies. Door een samenwerking tussen AVROTROS, POS VIDEO en Museum MORE in Gorssel waren de werken van eind januari tot begin juni 2019 in een overzichtstentoonstelling te zien in het museum.

Deel dit artikel