Het vierde seizoen van Het geheim van de Meester (internationale titel: Masterpiece) is genomineerd voor een prestigieuze Rose D'Or Award in de categorie Kunst.

clock update 29 nov 2021, 15:44
And the winner is...

Helaas is Het geheim van de Meester niet in de prijzen gevallen. Het Australische FIRESTARTER – The Story of Bangarra heeft de Rose D'Or Award gewonnen. 

Internationale tv-prijs

De Rose D'Or is al 60 jaar een toonaangevende internationale tv-prijs. Uit 750 inzendingen voor 12 categorieën is een shortlist ontstaan die door 150 media professionals uit de internationale televisiewereld is gekozen. De uitreiking vindt dit jaar online plaats, op 29 november. Je leest hier tegen welke programma's Het geheim van de Meester het opneemt.

Het-geheim-van-de-Meester-Melkmeisje-Lisa.jpg
Kunstschilder en onderzoeker Lisa Wiersma
Het-geheim-van-de-Meester-Melkmeisje-Lisa.jpg

Vierde seizoen

Het gaat om het vierde seizoen van het vernieuwende kunstprogramma Het geheim van de Meester dat genomineerd is. Dit seizoen was begin 2021 op televisie te zien.

Kunstschilder en onderzoeker Lisa Wiersma en wetenschapshistoricus Thijs Hagendijk, professor Joris Dik en materiaaldeskundige en restaurator Michel van de Laar reconstrueerden onder andere Het Melkmeisje van Johannes Vermeer, Vaas met bloemen van Rachel Ruysch, De toren van Babel van Pieter Bruegel I (de oude) en De Piskijker van Jan Steen gereconstrueerd. Door de techniek, stijl, belevingswereld en tijdsgeest van de meesters te doorgronden, komt het werk tot leven. 

De Nachtwacht centraal in nieuw seizoen

Op 25 januari 2022 start op NPO 2 het zeer bijzondere vijfde seizoen van het programma waarin het team in vier afleveringen hét nationale pronkstuk, De Nachtwacht, op ware grootte reconstrueert. Meer weten over deze bijzondere reeks? Bekijk hieronder alle video-updates van Het geheim van de Meester-team vanuit het Rijksmuseum.

Eerder in de prijzen gevallen

Het geheim van de Meester won al eerder internationale tv-prijzen: In 2018 won het zilver op het New York Festivals World's Best TV & Film Awards, en in 2020 goud bij datzelfde festival wat televisieprogramma's uit meer dan 50 verschillende landen beoordeelt. De jury van dit fesitval roemde de serie vanwege de originele manier waarop het werk van grote meesters worden onderzocht en zo interessante inzichten biedt voor publiek van alle leeftijden. 

Deel dit artikel