De afgelopen weken werkte Het geheim van de Meester-team aan het schilderen van de kleding en de wapens op de reconstructie van Rembrandts Nachtwacht. Vanuit het Rijksmuseum geeft schilder Lisa Wiersma je een update over deze nieuwe fase met meer kleur en meer diepte.

Flinke kwaststreken

Het schilderen van de kleding voelt als een welkome verademing na het precieze werk van de gezichten en de helmen, vertelt Lisa. Bij dat onderdeel werkten ze een stuk langzamer en was het werk zelf lastiger, omdat de gezichten goed moesten lijken. 

De kleding is met flinke kwaststreken geschilderd en dan gaat alles een stuk sneller. De schutters krijgen zo eindelijk kleur en body. Lisa en het team begonnen met schilderen op de achterste rij en werkten zo naar voren. Nu de figuren helemaal af worden gemaakt, komt er ook meer diepte in het werk.  

Het geheim van de Meester - De Nachtwacht

Het team van Het geheim van de Meester gaat de ultieme uitdaging aan. Ze reconstrueren één enkel meesterwerk, ons nationale pronkstuk: De Nachtwacht! De vierdelige reeks kun je naar verwachting begin 2022 bij AVROTROS op televisie zien.

Wat zou jij Lisa willen vragen?

‘Het is te doen’

Lisa vertelt dat ze nu ook echt het idee krijgt dat ze alles af kunnen schilderen. Dat het echt te doen is. ‘Het gaat lukken om elke speer te schilderen.’ Ook de hooglichtjes in de wapens worden niet overgeslagen. 

De volgende fase is het schilderen van de details, zoals de versierinkjes en glimmertjes in de kleding. Wil je volgende keer ook weer meekijken over de schouders van Het geheim van de Meester-team? Meld je hieronder aan voor de kunstnieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram

 

Deel dit artikel