Charlotte Caspers maakte in drie seizoenen Het geheim van de Meester reconstructies van de meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Wij daagden jullie uit om een origineel kunstwerk te maken, geïnspireerd op een van deze meesterwerken en werden blij verrast door 740 originele interpretaties van Puttertjes, Meisjes met de parel en andere meesterwerken. 

Van 8 januari tot 28 februari 2019 kon je via de website van Het geheim van de Meester je kunstwerk insturen. We hebben uit verschillende e-mails en berichten op social media begrepen hoeveel tijd jullie in je schilderij hebben gestoken en met hoeveel liefde en plezier de werken zijn gemaakt. De laatste inzending kwam zelfs 14 seconden voor de sluitingstermijn binnen! We willen iedereen die een werk heeft ingestuurd enorm bedanken.

Nu is het aan de jury

Onder leiding van kunstschilder Charlotte Caspers uit Het geheim van de Meester beoordeelt de jury de ingestuurde schilderijen. Zij selecteren drie schilderijen op basis van de ingestuurde foto’s. De winnaar wordt op zaterdag 16 maart 2019 in Museum MORE door Charlotte onthuld.

Een indruk van de inzendingen

Populaire onderwerpen waren ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, ‘Het puttertje’ van Carel Fabritius, ‘Vinger aan de wang’ van Kees van Dongen en ‘Meisje in witte kimono’ van George Hendrik Breitner. 

Charlotte als muze

Zelfs de teamleden van Het geheim van de Meester werden gebruikt als inspiratiebron. Vooral kunstenares Charlotte Caspers werd vaak afgebeeld. 

Combineren kun je leren

Ook werden we verrast door een bijzondere combinatie van schilderijen die aan bod kwamen in Het geheim van de Meester. 

De winnaar bewonderen?

Het schilderij van de winnaar hangt van 16 maart tot en met 10 juni 2019 in de tentoonstelling van Het geheim van de Meester tussen de reconstructies van Charlotte in Museum MORE in Gorssel. Ook krijgt de winnaar een publicatie in het kunstmagazine MUZE.

Meer over de tentoonstelling Het geheim van de Meester

Wil je op de hoogte blijven over alles rondom de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester? Meld je aan voor de AVRTOROS kunstnieuwsbrief. Vink op de pagina ‘Kunst’ aan om deze nieuwsbrief te ontvangen.

Deel dit artikel