Tijdens een speciale bijeenkomst in Museum MORE in Gorssel onthulde de jury van de kunstwedstrijd van Het geheim van de Meester het winnende werk. Hoe kwam de jury tot hun keuze en wat vonden ze van de ingezonden kunstwerken?

Wij daagden de kijkers van Het geheim van de Meester uit om een kunstwerk te maken geïnspireerd op een van de meesterwerken uit Het geheim van de Meester. Uit 740 originele inzendingen koos de jury, bestaande uit uit kunstenaar Charlotte Caspers, directeur van Museum MORE Ype Koopmans en programmamanager AVROTROS Clemens van der Grinten, het werk ‘Kistje verse vis’ van Claire Snelder als winnaar. Het werk ‘Zee en duin’ van Marije Bouman eindigde op de tweede plek en ‘Once in a blue moon’ van Jolanda van Velthoven eindigde op de derde plaats. 

De jury had het heel moeilijk met het maken van een keuze door de diversiteit van de ingezonden kunstwerken. "De creativiteit in Nederland is heel groot." Ze vonden het verrassend om te zien hoe mensen geïnspireerd zijn geraakt door de meesters uit de serie. 

blockquote
Nou, het was dus eigenlijk gewoon niet te doen om een keuze te maken.
Charlotte Caspers

Het winnende kunstwerk is van 16 maart tot en met 10 juni 2019 in de tentoonstelling van Het geheim van de Meester te zien is, tussen de reconstructies van Charlotte Caspers, en krijg een publicatie in kunstmagazine MUZE.

Deel dit artikel