Presentator Jojanneke van den Berge onderzoekt in de Privacytest 2018 hoe privacybewust Nederland is. Zijn wij allemaal genoeg op de hoogte van de risico's op privacy-inbreuk en computercriminaliteit?

De test behandelt onder andere het gebruik van social media, zoals Instagram, Facebook en Twitter. Aan de hand van vragenrondes laat het programma zien hoe en waarom men persoonlijke gegevens het beste kan beschermen.

Speel thuis mee

Ook het publiek thuis kan meespelen met de Privacytest. Download de NPO 3-app en beantwoord live de vragen in de app. Aan het einde van de test zie je hoe privacybewust jij bent.

De Privacytest 2018 zie je vrijdag 16 november om 21.20 uur op NPO 3.

Hunted

Kan je als burger zomaar verdwijnen, in een land waar miljoenen camera’s hangen en waar iedere stap die je zet sporen achterlaat? Vanaf maandag 22 oktober 2018 is Hunted weer terug en dit keer is alles anders! Twaalf doodgewone burgers slaan tegelijkertijd op de vlucht en moeten 500 uur uit handen blijven van een team topspecialisten. Aangestuurd door het hoofdkwartier volgen de drie hunterteams dwars door Nederland elk spoor van de deelnemers. Wie lukt het om de hunters een stap voor te blijven?

Je ziet Hunted elke maandag om 20.25 uur op NPO 3.

Deel dit artikel