HuntedPreloader
Hunted

Over Hunted

Hoe blijf je als voortvluchtige uit handen van een opsporingsdienst? Is het mogelijk om van de ene op de andere dag te verdwijnen en drie weken uit handen te blijven van een groep gelouterde opsporingsdeskundigen? 

In het spannende TV-programma Hunted gaan twaald Nederlanders vrijwillig deze uitdaging aan. De voortvluchtigen zetten alles op alles om ‘onder de radar’ te blijven, terwijl het speciaal voor het programma opgerichte opsporingsteam er juist alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden. De ‘hunters’ hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oudrecherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de ‘voortvluchtigen’.

Kun je zomaar verdwijnen?

Sander Schaepman: 'Om niet gepakt te worden is discipline nodig. Hoe verplaats je je? Waar verblijf je? Maar ook: lukt het om drie weken lang geen contact te zoeken met familie en vrienden? Elke vorm van contact is een aanknopingspunt om gepakt te worden. Ieder telefoontje, telkens als je geld pint, elke keer als je met je auto over de snelweg rijdt. De deelnemers proberen ons te slim af te zijn, maar wij hebben de kennis en middelen om ze op te sporen. Waar je ook bent, wie je ook bent. 21 dagen lang, 24 uur per dag.'

Hunted is een spannend sociaal experiment en speelt in op de discussie over privacy. Wat telt zwaarder: veiligheid of vrijheid? 

Het zesde seizoen van Hunted zie je vanaf 1 november om 20.25 uur op NPO 3.