Het verhaal over Ronald en Anneke die met hun vier kinderen naar het Oostenrijkse Maria Alm vertrokken om daar een pannenkoekenrestaurant te beginnen, maakte diepe indruk op Marga van Praag.

Marga van Praag kijkt trouw, maar als het haar te spannend wordt, vlucht ze naar de keuken. Toch heeft ze maar weinig feeling met de ambities van de emigranten. Marga: Dan denk ik, waar zijn jullie aan begonnen? Nederland is zo'n fijn land. Ja, het regent hier vaak... Het verhaal over Ronald en Anneke die met hun vier kinderen naar het Oostenrijkse Maria Alm vertrokken om daar een pannenkoekenrestaurant te beginnen, maakte diepe indruk op haar. Terwijl de familie bouwde aan een nieuwe toekomst, werd er bij Anneke plotseling borstkanker geconstateerd. Na een periode tussen hoop en vrees te hebben geleefd, overleed ze.

Ronald moest plotseling de zorg voor zijn nieuwe bedrijf en vier jonge kinderen in zijn eentje dragen. Zeven jaar na hun vertrek brengen we de familie opnieuw een bezoek. Hoe gingen de kinderen verder na het verlies van hun moeder? En lukte het Ronald om opnieuw geluk en misschien zelfs wel liefde te vinden?  

blockquote
'De kinderen staan op plek één, maar je moet zelf ook niet vergeten te leven. Ik wil straks niet eenzaam en alleen achter de geraniums komen te zitten.'
Ronald

Zo was het in 2008

Ook Ronald (42) en Anneke (40) Kramer vertrekken uit Nederland met hun kinderen Thomas (12), Tim (10), Sara (8) en Femke (6). Ze gaan naar Oostenrijk om daar een eigen pannenkoekenrestaurant te openen. Ze zijn op alles voorbereid, maar dat er bij Anneke plotseling borstkanker werd geconstateerd kan niemand vermoeden. De familie zet de emigratiedroom door. Het bedrijf floreert, maar voor Anneke’s gezondheid geldt dat zeker niet.

Na een periode tussen hoop en vrees te hebben geleefd, overlijdt ze. Ronald moest plotseling de zorg voor zijn bedrijf en vier jonge kinderen in zijn eentje dragen. En hoewel hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn, besluiten ze de emigratiedroom die ze ooit samen hadden, voort te zetten.

Deel dit artikel