Hoe het verder ging met familie Hoek uit Heemskerk, die naar het Tsjechische Luze vertrok, zou Richard Groenendijk heel graag willen weten.

Richard Groenendijk kijkt trouw en leeft gewoonlijk volop mee. Richard: 'Ik weet van tevoren al waar het mis zou kunnen gaan. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk wel dat het goed komt, maar dat hoeft echt niet over één nacht ijs te gaan.' Hoe het verder ging met familie Hoek uit Heemskerk, zou Richard heel graag willen weten. De wens om altijd samen te zijn met elkaar én hun drie volwassen zoons, was de belangrijkste motivatie voor Corrie en Jan om naar het Tsjechische Luze te vertrekken.

Maar eenmaal daar bleek hun duurbetaalde boerenhoeve in barslechte staat. Toen na de verbouwing de boekingen ook nog eens uitbleven, kwam hun droom op losse schroeven te staan. Met pijn in het hart zetten ze hun bedrijf in de verkoop. Ze konden enkel nog hopen op een wonder. Acht jaar later brengen we hen opnieuw een bezoek en zien we of ze de gedroomde doorstart hebben kunnen maken. En wat niemand ooit had gedacht, lijkt nu tóch te zijn gelukt...

Deel dit artikel