Benny en Andrea Ploeg gaven hun fietsenwinkel in Assen op voor hun droom: een 'floatcentrum' in Noorwegen. Helaas verliep het avontuur niet zoals verwacht en keerde het stel in 2018 berooid terug. Thuis in Drenthe hebben Benny en Andrea inmiddels hun draai weer gevonden en houden ze zich opnieuw bezig met tweewielers.

clock update 26 aug 2019, 9:44
Hallo mensen die ons hebben gevolgd

Wij zijn eind 2018 van een caravan naar een bungalow verhuisd. Niet zo’n hele grote hoor! In de caravan was het niet meer lekker: we zaten op het laatst elke avond in een slaapzak op de bank en onze kleding en beddengoed werden nat van al het vocht. Gelukkig was het in de bungalow zeer aangenaam. Wij zijn de campingeigenaar erg dankbaar voor alle hulp!

Benny heeft door een krantenartikel – die de dag van de uitzending werd gepubliceerd –  een vaste baan gekregen. Daardoor konden wij in april 2019 een huis kopen. Ik zelf heb intussen ook werk als hulp in de huishouding. Ik vind het geweldig werk! Op 30 april jl. was de overdracht en kregen wij de sleutels van onze woning. Wat een genot om na ruim anderhalf jaar onze eigen spullen weer te zien en aan te raken!

Opnieuw een eigen fietsenwinkel

Via via zijn wij in contact gekomen met een meneer die een pand vrij had achter zijn eigen zaak. We zijn direct gaan kijken en het voelde meteen goed! We hebben de handen geschud en het huurcontract getekend: hiep hoi!

Nu zijn wij druk bezig om alles zo spoedig mogelijk klaar te krijgen voor de opening op 3 september 2019. Het wachten is op de verzekering. Na zoveel tegenslagen te hebben gehad, durven wij niet onze spullen in de winkel neer te zetten voordat dat is geregeld..  

Maar we zijn allebei zeer enthousiast over dit nieuwe avontuur en de mensen in onze omgeving ook. Dit is de weg die wij moesten nemen.

Floatcentrum

Nog even terugkomend op het floaten, daarmee hebben wij een engeltje op onze schouders gehad. Het blijkt achteraf dat degene waar wij mee in zee zouden gaan, op een faillissement afging. En dat is dus ook gebeurd. Waren wij in Noorwegen gebleven, dan hadden wij daar grote problemen mee gehad. Ook als wij er in Roden mee waren doorgegaan. Gelukkig dat het is gegaan zoals het is gegaan.

Al met al zijn we er met weinig kleerscheuren vanaf gekomen. Natuurlijk heeft het geld gekost. Zowel Benny als ik hebben geen spijt dat we dit op deze manier hebben moeten doorstaan. Het zijn geen gemakkelijke tijden geweest, maar wij zijn vele malen wijzer geworden.

Wij gaan weer lekker zelfstandig ondernemen en hopen dat wij de mensen in het dorp ook weer tevreden kunnen stellen, net als wij met onze klanten in Assen hebben gedaan.

Groetjes, Benny en Andrea Ploeg

clock update 15 sep 2018, 20:16
Helaas...

Hallo lieve mensen, in de uitzending was te zien dat wij een handtekening hadden gezet voor een bedrijfspand in Roden en wel onder voorbehoud van een lening.. Nu zijn de banken niet zo royaal meer en willen ons dus niet ondersteunen waardoor wij een streep moesten zetten door het pand in Roden. Eén van de banken heeft met 2 floatcentra een leasecontract maar zagen het in Roden niet zitten. En tegen dat soort dingen lopen wij constant aan, dat je er soms moedeloos van kunt worden en wordt. Ik voelde dat die bank aan het discrimineren was. Waarom wel in het Westen investeren en niet in het Noorden? 

Float on

Inmiddels zijn wij bezig met een andere pand in Gieten. Die heeft een mooiere pui waardoor wij beter zichtbaar kunnen worden. En goedkoper in de huurprijs is. Maar ook hier hebben wij investeringsgeld nodig. Wij zijn dus ook bezig om iets op touw te zetten dat mensen ons kunnen of willen helpen. Dat komt straks op ons blog Andrea en Benny te staan.   

Met ons gaat het fysiek op en neer. Ik (Andrea) heb het geregeld heel moeilijk en zit ook wat vaker in een grote dip dan Benny. Benny heeft zijn baan bij de fietsenstalling op kunnen zeggen doordat ik nu ook een baan heb voor 2 dagen in de week. Nu hebben wij ook weer een weekend. En dat doet ons goed. Benny werkt nog wel bij een groot postbedrijf. Maar ook dat is geen vetpot! Ik werk voor een schoonmaakbedrijf en maak bungalows schoon. Absoluut niet mijn hobby, maar soms moet je wat!

Woning

Wij wonen nu nog steeds in de caravan op de camping. En wij zien best tegen de komende tijd op i.v.m. de winter. Mocht het toch te koud worden dan kunnen wij al bij verschillende mensen slapen. Maar dat is niet onze bedoeling om iedereen met ons op te schepen. Ook staan wij inmiddels ingeschreven bij verschillende woningbouwverenigingen en afgelopen dinsdag zijn wij ook nog ingeschreven bij kleinere dorpen met een kortere wachtlijst. Ca. 6 maanden. Anders kan het nog 3 tot 5 jaar duren. Zolang willen wij niet in deze caravan verblijven.

Natuurlijk zijn wij blij dat wij op deze manier zijn geholpen maar wij willen onze eigen spullen weer om ons heen. Die staan al zo’n beetje 10 maanden in dozen! Het staat nu in de opslag en wij hopen dat er geen muizen bij komen. En wij missen het! Op dit moment is het gewoon “de nering naar de tering” zetten. Sinds begin september hebben wij weer een huisarts. Binnenkort maar een afspraak maken en een gesprek voeren. Dus al met al kunnen wij onze draai nog niet zo lekker vinden in Nederland en gaat het op en neer met ons. 

Wij hopen op betere tijden en dat, wat nu allemaal achter ons ligt, een goed doel heeft gehad. En wij over een paar maanden ons floatcentrum in Gieten kunnen openen. Hoe mooi zou dat zijn?

Onze Tips als je gaat emigreren:

  • zorg dat je goed voorbereid bent op het land waar je naar toe gaat
  • zorg dat je de taal goed onder de knie krijgt en hou rekening met dialect
  • zorg dat je werk hebt en dus een inkomen. Dat helpt bij leningen en je P-nummer
  • wacht met je uit te laten schrijven uit Nederland!

Op 11 september kreeg ik een mail van een dorpsbewoner van Åmdals Verk, dat het voormalig ouderencentrum is verkocht aan een andere dorpsbewoner. Dat was natuurlijk balen voor ons. Helemaal dat die persoon het voor € 20.000,= minder heeft gekocht en er met ons idee van doorgaat. Ik heb het aldoor gezegd, dat het zou gebeuren op deze manier.Hij gaat het dan verhuren aan toeristen en ouderen uit de omgeving! Als wij het voor dat bedrag hadden kunnen kopen, was het voor ons ook een stuk anders geworden. Nu is het helemaal duidelijk geworden, dat de gemeente Tokke ons helemaal niet meer wilde hebben! Nu zijn wij blij dat wij daar niet zijn gebleven. Het heeft ons nu veel geld gescheeld. Dit is de tweede keer dat het gebeurt. Tien jaar geleden zagen wij op een site ook een pand staan dat wij wel geschikt vonden voor een B&B, maar dat werd ons afgeraden. Een jaar later zat er een B&B in en door Noren gerund!

Nu maar weer de strijdkracht omhoog halen en strijden voor ons nieuwe onderkomen en bedrijf! Lieve mensen, zo staat het er nu voor bij ons.

Liefs, Benny en Andrea

Uitzending terugkijken

Deel dit artikel