In Ik Vertrek Even Weg vieren oud kandidaten vakantie bij elkaar en doen inspiratie op. Aan het einde van de korte vakantie beoordelen ze elkaars accommodatie. Kunnen ze nog wat van elkaar leren of wordt het een ware beproeving?

Omdat de leukste pret voorpret is hieronder ons uitzendschema:

(wijzigingen onder voorbehoud)

 • Zaterdag 28 mei (22.30 uur op NPO 1) Aadje en Richard, Mark en Margot 
  Mark en Margot vertrokken 10 jaar geleden naar Slowakije om een naaktcamping te beginnen. Tijd om stil te staan bij de vraag of dit nog wel hun droom is, hebben ze nooit gehad. Tót hun bezoek aan Aadje & Richard in Spanje. Omgekeerd staat voor Aadje & Richard een totaal andere ervaring te wachten. De luxepoezen moeten het zien te redden in een eenvoudig verblijf op een camping en in de herfst valt dit niet mee.  
   
 • Zaterdag 4 juni (22.30 uur op NPO1) Familie Mensing en Familie Geurts
  Familie Mensing woont nog maar 1,5 jaar in Italië  en is ondanks dat ze al veel opgebouwd hebben, nog steeds zoekende. Het is daarom interessant om een kijkje te nemen bij een gezin dat al langer bezig is. Bij de familie Geurts lijkt alles op rolletjes te lopen. De bed & breakfast in Andalusië is een enorm succes en er is gezinsuitbreiding. Toch blijven ook zij tegen dat ene grote probleem aanlopen; hoe combineer je het gezinsleven met een bedrijf aan huis?
   
 • Zaterdag 18 juni (22.30 uur op NPO1) Theo en Jolanda en Familie Verdonk 
  Theo en Jolanda werken 7 dagen per week in hun pannenkoekenrestaurant in Gambia. Ze zijn benieuwd hoe anderen dit doen en gaan een kijkje in de keuken nemen bij de ervaren familie Verdonk in Frankrijk. Daarna is familie Verdonk aan de beurt. Hun reis naar Gambia maakt indruk. Van de rust op het Franse platteland, naar de hectiek van Afrika. Daarnaast hoeven ze niet te rekenen op enige vorm van luxe...
   
 • Zaterdag 25 juni (21.25 uur op NPO1) David en Gine en Ronald en Sacha Kramer 
  Drie jaar geleden vertrokken David en Gine naar het Spaanse Aspe. De tegenslagen stapelden zich op en inmiddels slaat de wanhoop toe. Ze hopen van hun mede Ik Vertrekkers een nieuwe impuls te krijgen om door te gaan. Als er iemand weet hoe het is om door te gaan, is het Ronald Kramer. Hij vertrok 14 jaar geleden naar Oostenrijk met zijn vrouw Anneke en hun vier kinderen. Niet lang daarna overleed Anneke en stond Ronald er alleen voor. Samen met zijn huidige vriendin Sacha runt Ronald nu het hotel.
   
 • Zaterdag 2 juli (22.30 uur op NPO1) Rudolf en Rene en Ronald en Janine 
  Ronald en Janine zijn nog maar 1,5 jaar bezig met hun Bed en Breakfast in de Franse Vogezen dus staan open voor gratis advies. Hun pand ligt op de perfecte plek voor vakantiegangers op doorreis. Ze willen graag dat hun gasten wat langer blijven en zijn daarom op zoek naar leuke excursies in de buurt en deze worden uitgetest door hun speciale gasten; Rudolf en Rene die al 15 jaar met veel succes hun Chambre d’Hôte in Frankrijk runnen.
Alle uitzendingen zijn hier online terug te kijken

Deel dit artikel