Uitzending zaterdag 24 maart 22:40 | Scandinavië-fan Peter van der Deijl (48) droomt er al jaren van om een camping te beginnen samen met zijn partner Paula Krijbolder (48).

Ze stuiten tijdens een vakantie in Denemarken op een zeer rustig gelegen boerderijtje op een enorm stuk grond. Beiden zijn opslag verliefd op de mooie plek, en als de boerderij ook nog eens te koop blijkt te zijn, is hun emigratie een feit.

Peter werkt in Nederland op kantoor en is zijn werk meer dan zat. Hij staat te springen om te vertrekken. Ook al laat hij in Nederland wel zijn vier kinderen uit een vorig huwelijk achter. Paula heeft een dansschool waar ze Biodanza lessen geeft, dit wil ze in Denemarken graag voortzetten.

Paula en Peter zien het al helemaal voor zich, ze willen in één deel van de nu nog vervallen boerderij het woonhuis realiseren en het andere deel wordt een groot appartement voor de verhuur. Bovendien moeten er vier blokhutten komen en een natuurcamping aan zee. Maar aangezien het hele terrein in slechte staat verkeerd, moet er nog hard gewerkt worden.

Paula en Peter zetten alles op alles om voor het hoogseizoen klaar te zijn, er moet namelijk geld in het laatje komen. Het beetje spaargeld dat ze hadden, raakt al snel op… Noodgedwongen moeten ze op zoek naar een bijbaantje. Maar omdat ze beiden de Deense taal niet onder de knie krijgen, is het lastig om een baan te vinden.

Herhaling van 19 april 2014

Deel dit artikel