Dromen van een bestaan in een ander land: meer zon, minder regels en eigen baas zijn! Wat bij onze emigranten begon als een mooie zomerdroom, werd na hard werken en nooit opgeven werkelijkheid. In onze inspirerende zomerherhalingen zie je een compilatie van de eerste uitzending en de follow up van een emigrant. Deze keer het verhaal van familie Reesink.

Uitzending 13 juni 2015 boeren zonder beperkingen

Melkveehouder Han Reesink wordt gek van de regeltjes die het boeren in Nederland onmogelijk maken en wil emigreren naar Australië om daar een nieuw boerenbedrijf te starten. Als zoon Erwin (19), die ook graag boer wil worden, hierover net zo enthousiast blijkt besluiten ze de grote stap te maken. Han wil namelijk niet naar Australië vertrekken zonder een opvolger te hebben. Zijn boerderij op het Drentse platteland wordt snel verkocht en dus kan de reis naar de andere kant van de wereld worden gemaakt, met zijn vrouw Anneke (29) en hun kinderen Hanna (2) en Johan (1).

De andere zoon uit zijn vorige huwelijk, Dennis, blijft tot groot verdriet van Han in Nederland achter. De Engelse taal is voor Han en Anneke een obstakel en ze krijgen het maar lastig onder de knie. Maar het grootste probleem is toch wel dat er bij het vertrek nog geen boerderij is gevonden...

blockquote
Je kunt ook onder een auto komen, dan is emigreren naar Australië zo erg nog niet
Anneke Reesink

10 maart 2018 Ik Vertrek Follow Up  vijf jaar later

Vijf jaar later bezoeken we familie Reesink opnieuw en niet alleen in de stallen is er gezinsuitbreiding geweest. Precies 4 weken later na hun vertrek in 2015 is Jack geboren, een jongetje en alles is helemaal goed gegaan. Zoon Erwin heeft inmiddels een leuk meisje ontmoet, zij is van oorsprong Zuid-Afrikaans.

Ze zijn getrouwd en wonen ongeveer een half uur bij de familie vandaan op een boerderij. Die boerderij is van iemand anders en zij moeten daar koeien melken en kunnen daar dan met elkaar wonen. (share-farmer).

Uitzending zaterdag 17 augustus 20.25 uur op NPO 1 (Daarna is de uitzending hier terug te zien) 

Deel dit artikel