Dromen van een bestaan in een ander land: meer zon, minder regels en eigen baas zijn! Wat bij onze emigranten begon als een mooie zomerdroom, werd na hard werken en nooit opgeven werkelijkheid. In vier inspirerende zomerherhalingen zie je een compilatie van de eerste uitzending en de follow up van een emigrant. Deze keer het verhaal van Nico en Sylvia.

Uitzending zaterdag 10 augustus 20.30 uur op NPO 1 (Daarna is de uitzending hier terug te zien)

5 april 2014 een impulsief avontuur

Nico (31) verkoopt zijn glazenwassersbedrijf en Sylvia (52) stopt met haar werk als sportinstructrice om nog geen maand later, samen met hun vijf katten en chihuahua, richting de Costa te vertrekken. Ze moeten de huidige huurster geld aan goodwill betalen, maar dit betekent helaas nog niet dat de bar zonder slag of stoot van hun is. De huiseigenaar weigert te tekenen... Ook blijkt de bar een slechte naam te hebben en het kost ze veel moeite om het imago weer op te poetsen. De omzetcijfers blijven tegenvallen.

Al hun hoop is gevestigd op het hoogseizoen. Dan moet het geld worden verdiend om de winter door te komen. Maar dat blijkt ijdele hoop, want hoewel Los Alcazares volstroomt met toeristen en vakantie vierende Spanjaarden, het terras blijft leeg...

3 jaar later
Bron: AVROTROS/Ik Vertrek
3 jaar later...
3 jaar later

31 oktober 2015 10 jaar Ik Vertrek

De favoriet van presentator en entertainer Joris Linssen. Hij vindt vooral het enthousiasme van de emigranten mooi om te zien. Het verhaal van Sylvia en Nico, die meer dan twintig jaar schelen, is Joris goed bij gebleven.'Het zijn mensen die overal gewoon induiken. Dat vind ik bewonderenswaardig.' Nadat Sylvia en Nico de eerste weken in Spanje heel wat misverstanden met de vorige huurster van hun toekomstige bar voor hun kiezen kregen, draaide de bar ondanks de onuitputtelijke inzet van het stel na een aantal maanden ook nog maar net quitte.

Drie jaar na hun vertrek bezoeken we Sylvia en Nico opnieuw. Kunnen ze inmiddels goed leven van de bar of hebben ze het harde werken opgegeven? En hoe gaat het met He-Man en de naaktkatten?

Uitzending zaterdag 10 augustus 20.30 uur op NPO 1 (Daarna is de uitzending hier terug te zien)

Deel dit artikel