Eerder was te zien hoe brugwachter Hans (47) en casinomedewerker Karin (47) naar Bonaire vertrokken om daar de allereerste mini adventure golfbaan te bouwen. Want midgetgolfen wordt een beleving wanneer je het doet tussen levensgrote gorilla’s, een grot met waterval én de Eiffeltoren. Met een container vol golfballen, beelden en een bouwpakket-chalet, vertrok het stel op de bonnefooi naar Kralendijk.

In het tweede deel over de ondernemers uit Capelle aan den IJssel is te zien hoe hun positieve instelling weer ernstig op de proef wordt gesteld. Want net als hun huis – dat ze met eigen handen in elkaar hebben getimmerd – af is, krijgen ze slecht nieuws van de autoriteiten.

Het gebouw staat op de erfgrens van de grond en moet drie meter worden opgeschoven! Wordt het afbreken en weer opbouwen of optillen met een hijskraan? Het lijkt een onmogelijke opgave. Totdat de klus is geklaard, geldt een bouwstop en kunnen ze niet verder met de aanleg van de golfbaan. Karin is de wanhoop nabij, maar volgens Hans komt alles goed: ‘gewoon doorgaan en blijven ademen.’

⇒ kijk ook de eerste uitzending terug 

Deel dit artikel