Hoe zou het toch zijn met familie Janssen die hun Italiaanse droom uit elkaar zag spatte? En hoe is het met Anita en Dimitry die in 2008 een Western Ranch begonnen in Zweden?

Familie Janssen: hoe het begon
Het is in de winter van 2014 als Natasja (44), Marcel (48), Luca (14), Dante(12) en Giulia (10) naar Umbrië vertrekken om daar een Agriturismo te pachten. Wanneer ze in conflict komen met de verhuurder van het pand, spat hun Italiaanse droom als een zeepbel uit elkaar. Of zoals Natasja het verwoordt: ‘Dit is een film. Dit gebeurt niet. Niet met zo’n gedegen voorbereiding.’  

Italiaans gesproken gedeelte: 'Ik wil een bankgarantie voor de huur die ze zes jaar lang moeten betalen. Ik wil garanties voor die huur want het is te makkelijk om ervandoor te gaan. Dus dat is een absolute voorwaarde voor mij'.

Marcel keert terug naar zijn baan in Landgraaf, terwijl Natasja en de kinderen de zoektocht naar een geschikte plek voortzetten. Na vier jaar gescheiden van elkaar te hebben geleefd, treffen we de familie op Sicilië waar hun avontuur pas écht begint. 

Anita en Dimitry: terug naar 2008
We brengen opnieuw een bezoek aan het Zweedse Ekshärad waar de Brabantse paardrijdjuf Anita Teunissen (35) en de Zeeuwse havenwerker Dimitry Bogers (36) in 2008 hun eigen Western Ranch: ‘Sundance Ranch’ openden. 

Anno 2018, tien jaar later dus is niets meer zoals het was. Dimitry is verliefd geworden op stagiaire Marcia en heeft Anita en het bedrijf verlaten. 

Anita: ‘Dat waren niet één maar twee messen in mijn rug’. Anita zet alle zeilen bij om het bedrijf voort te zetten en begint een relatie met Anders, een behulpzame Zweed uit de buurt. En of dit allemaal nog niet complex genoeg is, zijn de twee ex-geliefden tegenwoordig ook nog eens concurrenten, want Dimitry runt 300 meter verderop óók een Ranch met gastenverblijf. 

Uitzending zaterdag 27 oktober, 21.30 uur NPO 1

Deel dit artikel