Twee stellen, twee dromen. In deze follow up uitzending brengen we opnieuw een bezoek aan familie Henebiens die in 2018 een pension in Oostenrijk overnam. En we nemen een kijkje bij David en Gine bekend van ‘het kartonnen huis’. Zij vertrokken in 2019 om een Bed & Breakfast te beginnen in Spanje.

Familie Henebiens

In 2018 vertrekken Rotterdammers Dennis Henebiens en Vanessa van Hemert met hun twee kinderen Senna en Izabella naar het Oostenrijkse skidorp Mallnitz. Voor Dennis gaat een lang gekoesterde droom in vervulling. ‘Wat is er nou mooier dan tussen de bergen te wonen?’ Vanessa heeft zo haar bedenkingen. Het bruisende Rotterdam verruilen voor een slapend gehucht is voor haar een grote stap. Toch zet zij haar schouders eronder en neemt ze met Dennis een goedlopend pension over. Het zoeken naar een balans tussen het gezinsleven en het runnen van een onderneming blijkt lastiger dan gedacht.

30-3-Familie-Henebiens.jpg
 
30-3-Familie-Henebiens.jpg

2021

Tweeënhalf jaar later is het gezin volledig geïntegreerd. De bruine boterham met kaas is ingeruild voor een Wiener schnitzel met friet. En nu is het eindelijk de beurt aan Vanessa om haar droom te verwezenlijken...

Koffie...

Vanessa heeft haar zinnen gezet op een koffiebar bij het treinstation. En als Vanessa iets wil dan kan ze dat heel goed verkopen. Zelfs aan de burgemeester..

David en Gine

In 2019 vertrekken de rasechte Brabanders David en Gine Shearlaw richting Spanje. In de plaats Aspe hebben ze een prefab huis gekocht. In twee maanden tijd moet het omgetoverd worden tot Bed & Breakfast. De juiste vergunningen laten op zich wachten en het huis blijkt niet bestand te zijn tegen noodweer. Als ze van de bouwexpert te horen krijgen dat ze een kartonnen huis hebben gekocht, wordt de lang gekoesterde droom een ware nachtmerrie.
 

30-3-David-en-Gine.jpg
 
30-3-David-en-Gine.jpg

2021

Ik Vertrek is de avonturen van David en Gine blijven volgen. Inmiddels heeft het pand een ware metamorfose ondergaan en hebben ze hun bedrijf uitgebreid met wel iets heel bijzonders...

Spaans boerengolf

Omdat Spanje nog steeds op slot zit en David en Gine geen gasten mogen ontvangen is het tijd voor een andere inkomstenbron. De allereerste boerengolfbaan in Spanje...als dat geen hole-in-one is?

Kijk de uitzending terug op NPO Start
Deel dit artikel