Emmy (59) wil al haar hele leven in een kasteel wonen. ‘Ik wil me een sprookjesprinses voelen.’ Zo gezegd, zo gedaan. In het Franse Douzillac heeft Emmy een chateau voor 300.000 euro gekocht, met maar liefst tien kamers en vijf hectare grond. Ze wil er een chambres d’hôtes met minicamping beginnen. Dat haar man Rutger (69) voorlopig niet mee wil verhuizen, staat Emmy’s plannen niet in de weg. Hij wil liever op een bootje in ’t Gooi wonen. 

IV-1-1-21-Emmy-en-Rutger.jpg
Emmy en Rutger
IV-1-1-21-Emmy-en-Rutger.jpg

Hoewel er veertig jaar niks aan het chateau is gebeurd, ziet Emmy vooral mogelijkheden. Rutger daarentegen heeft nachtmerries dat zijn vrouw moederziel alleen in een hoekje zit te huilen in haar eigen kasteel. En dromen zijn niet altijd bedrog…

1. Chaostheorie

Een lekkend dak, kapotte ramen, vervallen kamers, de elektriciteit die volledig vervangen moest worden; er komt geen einde aan het kluslijstje van Emmy. Al snel wordt duidelijk dat ze concessies moet doen, want alleen het lekkende dak laten repareren zou Emmy al 70.000 euro kosten. Dat geld is er niet en dus gaat Emmy stug door met het verbouwen van twee badkamers mét vloerverwarming. ,,Mijn structuur is chaos. Ik geloof ook heilig in de chaostheorie. Ik doe gewoon wat in me opkomt”, reflecteert Emmy op haar doen en laten.

2. Een eigen wijze

Rutger kan maar niet wennen an de manier waarop Emmy de verbouwing aanpakt.  Ze doet het op haar eigen manier, en daar is een hoop van te zeggen. Emmy zelf constateerde al eerder dat dat ze wellicht wat grootheidswaanzin heeft. ,,Nou, dat weet ik wel zeker”, is de reactie van Rutger daarop. 

Bekijk de uitzending op NPO Start

 
 

Deel dit artikel