Stadsontwikkelaar Myron (40) en cultureel ondernemer Dora (37) Freeling zijn altijd op zoek naar avontuur. Of zoals ze het zelf verwoorden:  

blockquote
‘Het leven is net een videogame, als je eenmaal een level goed onder de knie hebt, wil je naar het volgende. 
 

En dit nieuwe level ligt in Italië, in de regio ‘Le Marche’ om precies te zijn. Ze hebben hun oog laten vallen op een eeuwenoude boerderij, met een flinke lap grond eromheen. Over een krappe zes maanden moet er een volledige camping met 25 staanplaatsen en een sanitairgebouw staan. Ze durven het niet aan om alle schepen in één keer achter zich te verbranden.

En dus blijft Dora nog even met de kinderen, Qing (5) en Ramses (1), in Nederland om geld te verdienen, terwijl Myron de verbouwing op zich neemt. Het gescheiden leven valt hen zwaar. Dora mist het fysieke contact met haar man en de normaal zo praktische Myron blijkt ineens een gevoelige kant te hebben. Als het hoogseizoen op losbarsten staat en het gezin weer is herenigd, is de camping bij lange na niet af. En dan lopen er ook nog twee kleine jongens rond die de nodige aandacht verdienen. Het nieuwe Italiaanse leven blijkt een flinke beproeving...

Uitzending zaterdag 14 december 2019, 21.30 uur op NPO 1 (Daarna is de uitzending hier terug te zien)

Deel dit artikel