Marketeer Dirk (45) en Economie docent Feikje (32) hebben samen met hun zoons Jep (2) en Siem (10 maanden) een heerlijk leven in Amsterdam. Ze wonen in een fijn huis, hebben een goede baan en een hechte vriendenkring. Maar perfect is ook maar zo saai. Ze besluiten naar Zuid-Spanje te vertrekken. (Eerder uitgezonden op 22-9-2018)

Met pijn in hun hart verlaten ze de hoofdstad. Vooral Dirk is groot fan van Amsterdam. Maar toch staan ze te popelen om te gaan. Ze willen de zon op hun huid voelen en mensen blij maken met een fijn vakantieadres. Dirk en Feikje hopen vrijheid te vinden in Spanje. Dirk en Feikje zijn echter geen doe-het-zelvers en dus nemen ze een aannemer in de arm om hun vakantieparadijs te bouwen. Nu is het leven met twee jonge kinderen al heftig genoeg, laat staan als dit leven zich afspeelt in een vreemd land, tussen de slijptollen en graafmachines. Van de rust – waar ze voor kwamen - is weinig sprake en het geld vliegt eruit. 

De aankoop van Dirk en Feikje:

Grote zorgen

 De familie heeft het hoogste huis op een heuvel in Andalusië gekocht. Eigenlijk is het geen huis maar vier muren en een dak. Er is geen stroom, geen water en het geld gaat er harder doorheen dan ze hadden gedacht. Een storm zet een streep door hun plannen en Dirk maakt zich grote zorgen of ze wel de juiste beslissing hebben genomen.

Maar volgens Feikje komt alles aan het einde goed:

blockquote
en als het niet goedkomt, is het nog niet het einde
 
Wijntje.jpg
Ze maken er maar het beste van
Wijntje.jpg

Herhalingsuitzending woensdag 26 augustus 2020, 21.25 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending hier terug te zien)

Deel dit artikel