Limburgers Marcel (48) en Natasja (44) Janssen zijn gek van Italië. Het land is elk jaar hun vaste vakantiebestemming, ze eten iedere dag pasta en hun kinderen heten op z’n Italiaans: Luca (14), Dante (12) en Giulia (10).

De blijdschap is dan ook groot als ze na jaren van voorbereiding naar Umbrië vertrekken om daar een gastenverblijf met minicamping te gaan runnen. Geld om de Agriturismo over te nemen is er niet en dus zullen Marcel en Natasja het pand in het pittoreske San Venanzo voorlopig huren.

Ze hebben alles perfect doordacht en er is geen vuiltje aan de lucht. Totdat - eenmaal goed en wel verhuisd -  het huurcontract getekend moet worden. Tot ieders stomme verbazing eist de eigenaar plotseling een bankgarantie en daar kan de familie niet aan voldoen. Hun Italiaanse droom spat als een zeepbel uit elkaar.

Natasja en de kinderen willen blijven om een ander pand te zoeken, maar voor Marcel heeft het Italië-avontuur lang genoeg geduurd. Wordt het een doorstart óf een remigratie voordat het nieuwe leven goed en wel begonnen is? 

Lees ook: Hoe gaat het nu met de familie Janssen?

Deel dit artikel