Tijdens een vakantie in Indonesië worden Mascha en René Knops en hun dochters Zoë en Sari opgeschrikt door een hevige aardbeving en beseffen dat het leven zo voorbij kan zijn. Ze besluiten een ander leven te beginnen. In Spanje hopen ze hun droom waar te maken...(herhaling van 23-3-2021)
 

16-2-2021-familie-Knops.jpg
Familie Knops
16-2-2021-familie-Knops.jpg

Personeelsadviseur Mascha is geboren en getogen in het Brabantse Berkel-Enschot. Ze woont al jaren binnen een straal van 500 meter van haar ouders vandaan. ‘Ons pa en ma betekenen alles voor mij.’ Gelukkig is haar man René ook een familiemens. Hij runt een eigen muziekschool aan huis.

Spaanse droom

In Coín, een dorp met 20.000 inwoners in de provincie Malaga vinden Mascha (48), René (47) en Zoë (17) en Sari (14) een pand dat aan al hun eisen voldoet. Van de garage willen ze een appartement maken en dit verhuren aan actieve rustzoekers. 

1. positief blijven

Vol goede moed gaan Mascha en René naar de bank in Torremolinos om de papieren te tekenen. Maar dan blijken de papieren niet compleet en kan er niet getekend worden. Het enige dat ze kunnen doen is wachten en hopen dat ze hun inleggeld van 30.000 euro niet kwijt zijn…

2. oude beroep

Ze hebben een budget van 30.000 euro maar de offertes van de plaatselijke aannemers vallen veel hoger uit dan verwacht en daardoor komen hun verbouwingsplannen op losse schroeven te staan. Familie Knops besluit geen appartement in de garage te maken en ook geen châlet in de tuin. Hierdoor hebben ze minder inkomsten, terwijl hun verbouwingsbudget al 14.000 euro hoger is. Hoog tijd voor René zijn oude beroep op te pakken..

blockquote
ons pa en ma betekenen alles voor mij
Mascha

Ondertussen wil dochter Zoë (17) terug naar Nederland en mist Mascha haar ouders, want hun leventje in Brabant was toch eigenlijk zo slecht nog niet...

Herhaling uitzending zaterdag 13 augustus 2022, 22.00 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 23 maart 2021)

Kijk de uitzending terug op NPO Start

Deel dit artikel