Jean Paul (51) en Rosalie (33) Mensing eten het liefst elke dag pizza of pasta en Italië is hun jaarlijkse vakantiebestemming. Ze zijn dol op de Italiaanse atmosfeer en mentaliteit. De blijdschap is dan ook groot als ze samen met hun kinderen Aras (8) en Isabella (2) naar Umbrië vertrekken. Hier hebben ze een vervallen pand met een flink stuk grond gekocht. In drie maanden willen ze vier appartementen opknappen en een glamping bouwen. (Eerder uitgezonden op 4 december 2020)

IV-4-12-familie-Mensing.jpg
Familie Mensing
IV-4-12-familie-Mensing.jpg

1. In quarantaine

Voordat familie Mensing hun droompand kan betrekken, moeten Jean Paul, Rosalie, Aras en Isabella bij aankomst in Italië eerst twee weken in quarantaine en dat betekent maar één ding:

Nog geen half uur na de sleuteloverdracht lopen ze al tegen de nodige gebreken aan: de gas- en elektriciteitsinstallaties zijn niet goed, het dak lekt en de pomp van het zwembad is kapot. 

blockquote
we gaan wel weer Lotto spelen of zo
Jean Paul

Het kost tienduizenden euro's om dit te repareren en dat geld hebben ze niet. Gelukkig zijn ze reuze flexibel, voor geen gat te vangen en blijven ze optimistisch.

2. Een nieuw begin, een nieuwe naam

Aras heeft een belangrijke mededeling voor zijn klasgenoten uit Nederland: hij heet voortaan Dylan.

Herhaling uitzending zondag 8 augustus 2021 om 17.05 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 4 december 2020)

Bekijk de uitzending op NPO Start

Deel dit artikel