Business analist Dick (40) en juriste Vanessa (39) leiden een druk bestaan in Amsterdam: ze hebben allebei een stressvolle baan, drie jonge kinderen Mette (6), Lars (4) en Ole (1) en een grote vriendenkring. Nadat Vanessa een burn-out heeft gehad en Dick last kreeg van gezondheidsklachten, beseft het stel dat ze hun dromen moeten najagen.

Herhaling uitzending 26 december 2022 om 10.30 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 1 januari 2022  

blockquote
pluk de dag
 

Zelf zijn Dick en Vanessa fervente surfers en hebben de smaak zo te pakken dat ze een vakantieparadijs voor surfers willen bouwen. Ze verkopen hun Amsterdamse bovenwoning en schaffen met de overwaarde voor een bedrag van 450.000 euro een vervallen villa in de Algarve in Portugal aan.  

Dick en Vanessa zijn geen doe-het-zelvers en dus nemen ze een aannemer in de arm. Het pand moet helemaal op de schop en met een bouwbudget van 60.000 euro is een strakke planning belangrijk. Maar de aannemer neemt het niet zo nauw met de strakke planning, waardoor ze tot drie keer toe de opening moeten verplaatsen.  

Realiteit

Door alle tegenvallers moet de familie noodgedwongen elders een woning huren. Nu is het leven met drie jonge kinderen al heftig genoeg, laat staan als dit leven zich afspeelt in een vreemd land, tussen de drilboren en graafmachines.  

1. een goede verstandhouding

Als dan eindelijk de eerste gasten in aantocht zijn, zweeft het bouwstof nog in de rondte Het is nog maar de vraag of de aannemer dit keer wel de deadline haalt en de gastheer en gastvrouw staan letterlijk en figuurlijk op instorten... Maar één ding heeft juriste Vanessa wel geleerd: er gaat niets boven een goede verstandhouding met de aannemer. 

Herhaling uitzending 26 december 2022 om 10.30 uur op NPO 1 (eerder uitgezonden op 1 januari 2022  

  

Deel dit artikel