Elsemarijn heeft altijd al de droom gehad om naar Afrika te vertrekken, maar Wim-Martijn blijft liever in Nederland. Het compromis is Italië. (Eerder uitgezonden op 5-11-2017)

Elsemarijn (32) en Wim-Martijn (36) uit Hoogland vormen met hun drie kinderen Ezra (5), Marcus (3) en Noël (1) het perfecte gezin. Hij is succesvol in de productontwikkeling, terwijl zij een parttime baan als coach combineert met de zorg voor de jongens. Familie en vrienden in stomme verbazing achterlatend, vertrekt het stel naar Le Marche waar ze een kaal stuk grond hebben gekocht.

Over een kleine vier maanden moet er een volledige camping met twaalf staanplaatsen en nog eens zeven luxe safaritenten met privé-sanitair staan. Een vervelende bijkomstigheid is wel dat grondwerkzaamheden nagenoeg onmogelijk zijn als er vorst in de grond zit. En die zit er.

Als de nieuwe buren dan ook nog eens hun afspraken niet nakomen over het gezamenlijk gebruik van hun zwembad, wordt de positieve instelling van de Tammengaatjes wel heel ernstig op de proef gesteld. En dan lopen er ook nog drie kleine jongens rond die de nodige aandacht verdienen. Het nieuwe Italiaanse leven is in ieder geval vol uitdaging…

Herhalingsuitzending vrijdag 7 augustus 2020, 20.40 uur op NPO 1 (daarna is de uitzending hier terug te zien)  

Deel dit artikel