Arnhemmers Mike (30) en Maayke (31) hebben het wel gezien in Nederland. Maayke is niet meer gelukkig in haar werk als orthopedagoog en Mike droomt al jaren van een leven in het buitenland. Ze zijn op zoek naar meer rust, ruimte, natuur en tijd voor de kinderen.   

IV-familie-van-Houtum-edit.jpg
Maayke, Mike, Linne en Jolien
IV-familie-van-Houtum-edit.jpg

Zelfvoorzienend

Daarom vertrekt het stel met dochters Linne (4) en Jolien (2) naar een finca op een Spaanse berg, ver weg van de bewoonde wereld. Ze hebben een mangoplantage van een hectare gekocht. Het plan is om zelfvoorzienend te leven, twee appartementen te verhuren en om mangoboer te worden. 

Onvoorzien 

Maar bij aankomst in Spanje lopen ze meteen tegen de nodige problemen aan: de waterpomp is kapot, er zit een schimmel in de mangobomen en de CV-ketel blijkt niet te werken. De onvoorziene kosten lopen op tot 30.000 euro en de aanvraag voor een verbouwingshypotheek duurt maanden.

1. Op een mooie toekomst

Familie van Houtum is aangekomen in Triana en maakt een rondje door het nieuwe huis. Los van de muffe ruimte, een zwembad vol drab en een oude cv-ketel hebben ze heel veel zin om aan hun avontuur te gaan beginnen.

2. Zieke bomen

Naarmate de winter verstrijkt worden de mangobomen op de plantage behoorlijk ziek. Mike spendeert vele dagen tussen de bomen om ze te behandelen tegen de schimmels. Hij heeft inmiddels elke mangoboom een naam kunnen geven... 

Terwijl Mike voor zijn opdrachtgever in Nederland blijft werken om geld te verdienen, blijft Maayke met hun twee dochters alleen achter op de berg en begint ze haar twijfels te krijgen over het project...

Kijk de uitzending van 18 november 2021 terug op NPO Start

Deel dit artikel