Steven (47) en Miranda (47) hebben het heel goed voor elkaar in Nederland: een mooi vrijstaand huis, leuke vrienden en een goedlopend evenementenbedrijf. Toch is dit voor het stel niet genoeg en kriebelt het al een lange tijd om iets anders te gaan doen. In het Franse gehucht Lavercantière hebben ze hun oog laten vallen op een landgoed met twaalf hectare bos en weide. 

blockquote
we zijn avonturiers en volgen ons hart en gevoel
 

Ze hebben een bouwbudget van 60.000 euro en hiervan willen ze vier bestaande gîtes opknappen en een glamping realiseren. Puberzoon Roan (16) gaat ook mee, maar – tot groot verdriet van Steven en Miranda - blijft dochter Isa (19) in Nederland om haar studie af te maken. Na een emotioneel afscheid vertrekt het drietal naar Frankrijk. Maar voordat ze überhaupt van start kunnen met klussen, lopen ze tegen een vervelende verkopende partij aan...  

Komt voor de bakker

Steven spreekt liever geen Frans omdat hij de taal nog niet zo goed beheerst. Miranda moet daarom elke keer mee als er een boodschap moeten worden gedaan. Maar nu er gasten zijn en er brood moet worden gehaald gaat Steven even alleen naar de bakker. Want met elke dag een nieuw woordje kom je er ook.

Uitzending 9 december 2021 is terug te zien op NPO Start

Deel dit artikel