Follow up Arie en Annemarie, Gerben en Elke Hartskeerl en Andre en Henka.(herhaling van 26-4-2007)

Arie en Annemarie vertrokken een jaar geleden vanuit Nederland om op Isla Margarita vistours voor toeristen te organiseren. Aanvankelijk ving Arie niets, maar een jaar later blijkt hij zijn vloot te hebben uitgebreid met nog een boot. Hierop organiseert het stel dolfijnenspot-trips. Annemarie en Arie hebben hun appartement inmiddels verruild voor een riante villa en er is personeel zodat de succesvolle Nederlanders zich helemaal kunnen aanpassen aan de relaxte sfeer op het eiland.

De Brabantse Gerben en Elke Hartskeerl vertrokken vorig jaar met hun dochter Michelle op de bonnefooi naar Mexico. De zoektocht begon met twee ton op zak in het zuiden van Mexico. Daar koopt de familie voor eenderde van de vraagprijs uiteindelijk een oud hotel. Een jaar later is het hotel spik en span, dochter Michelle wil niet meer naar Nederland en zingt de sterren van de hemel in de eigen hotelbar. Maar: Gerben en Elke moeten erg hard werken om in Mexico het hoofd boven water te houden.

En: last but not least bezoeken we de jonge Andre en Henka die niet gehinderd door enige ervaring een eethuisje op Kreta openden. Eenmaal terug in Nederland werken zij zich het vuur uit de sloffen om de huur van hun restaurant ook ‘s winters door te kunnen betalen. Andre vindt dat hij in Nederland op de vorkheftruck maar een tropenrooster draait in vergelijking met de lange dagen en nachten op Kreta. Toch kan hij niet wachten om na zijn Nederlandse horecastage als volleerd restauranthouder terug te keren naar zijn zo geliefde ‘Ela Mesa’. 

Deel dit artikel