Voor het eerst in de Ik Vertrek-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreren, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk, treffen we de twee in Duitsland. Hoewel ze daar een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming.

IV-18-12-Laurens-en-Brigitte-FU.jpg
Brigitte en Laurens
IV-18-12-Laurens-en-Brigitte-FU.jpg

Waar kennen we Brigitte en Laurens ook alweer van?

In de uitzending van 29-4-2016 zien we Yoga-instructrice Brigitte Burger en timmerman Laurens Benschop die gaan onthaasten in Noord-Frankrijk. Ze hebben een perfect pand op het oog waar ze ‘hè-hè- weekenden’ willen organiseren. Even nergens aan denken en herboren weer terug naar huis. In het gehucht Esquéhéries in Frankrijk staat het prachtige boerderijtje waar dit alles moet gebeuren. Makkelijker gezegd dan gedaan. De koop is nog niet rond en eenmaal aangekomen blijkt het stuk weiland met vennetje aan de buurman te zijn verkocht! De koop gaat niet door. Omdat ze alle schepen achter zich hebben verbrand, volgt een zoektocht naar een nieuwe plek en een nieuw leven. 

ansichtkaart-laurens-brigitte-fb.jpg
 
ansichtkaart-laurens-brigitte-fb.jpg

In 2017 laat het stel ons weten dat ze inmiddels hun hobby hebben gemaakt van het verbouwen van oude panden. In De Hunsrūck in Duitsland hebben ze een oud boerderijtje gekocht dat ze gaan verbouwen tot het perfecte vakantiehuisje. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Voor zichzelf zoeken ze nog een plek waar de winters wat warmer zijn. 

1. powervrouw

Voor vertrek vanuit Duitsland overpeinst Laurens zijn liefde voor Brigitte. Zonder haar zou hij maar ’gewoon een timmermannetje in Haarlem zijn voor een timmermansloontje’.  Met powervrouw Brigitte aan zijn zijde kan hij alles aan. 

En die plek lijken ze anno 2020 gevonden te hebben in Sierra de Crevillente in Spanje. Hier willen ze retreat programma’s opzetten voor groepen. En nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze de eerste boeking al binnen! Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aankunnen en vooral de rust kunnen bewaren.

2. Kiplekker

Laurens en Brigitte moeten voor de derde keer een onderkomen voor hun zeven kippen maken… Het bouwen is voor Laurens een eitje, maar wat is beton en kippengaas in het Spaans?

Bekijk de uitzending op NPO Start

Deel dit artikel