Frans Matla (48) zwierf jarenlang de wereld rond en ook Marcha Vlasma (41) woonde een aantal jaar in Canada. Als ze elkaar ontmoeten weten ze dan ook zeker dat hun toekomst in het buitenland ligt.

Tijdens hun zoektocht naar een plek om te wonen stuiten ze op een fietsenverhuurbedrijf in het Spaanse Ayamonte, op de grens met Portugal. Frans en Marcha besluiten het bedrijf over te nemen en vertrekken naar Spanje, samen met Marcha's kinderen Kenny (12), Amy (10) en Megan (8), die in Nederland hun vader achter moeten laten.

Terwijl de verhuiswagen al onderweg is, krijgen ze te horen dat hun huurhuis niet op tijd beschikbaar is en moet er halsoverkop gezocht worden naar een nieuwe woning. Ook hebben Marcha en Frans erg weinig geld en proberen ze met zo weinig mogelijk middelen het verouderde bedrijf weer op te knappen voordat de toeristen komen.

Naast het verhuren van fietsen komt er ook een bar, waar overigens eerst nog wel even een vergunning voor moet worden geregeld. Met het hoogseizoen voor de deur raakt het beetje geld dat ze hadden helemaal op, terwijl de meeste van de fietsen nodig aan vervanging toe zijn. Frans en Marcha openen de deuren en duimen hard dat er snel klanten komen, anders zijn ze genoodzaakt om nog voordat ze zijn begonnen de zaak weer te sluiten.

Lees ook: Hoe gaat het nu met Frans en Marcha?

Deel dit artikel