Al vanaf zijn 18e droomt Henk Vreekamp (64) ervan om te emigreren, maar Nies echter niet. Als ze een pand in voormalig Oost-Duitsland bekijken, roept Nies: 'Hier zou ik wel oud willen worden!'

Henk weet niet wat hij hoort en ze kopen het huis zonder het van binnen te zien op een veiling. Afgelopen jaren klust Henk in zijn vrije tijd hard om het oude schoolgebouw om te bouwen tot een aantal appartementen.

Niet genoeg geld

Het plan was om te emigreren als Henk 65 is, maar de kachelzaak die Henk jarenlang had, loopt door de crisis slecht en daardoor is er niet genoeg geld om het huis op te knappen. Nies moet daarom noodgedwongen nog in Nederland werken, terwijl Henk al wel naar Duitsland vertrekt. Hun volwassen zoon en dochter blijven ook in Nederland achter.

De verbouwing gaat een stuk langzamer dan gepland, het geld is op en Henk en Nies missen elkaar enorm. Gaat het Henk ooit lukken om het klusproject af te krijgen en kan Nies zich snel bij hem voegen, zodat ze hier samen, met de gasten erbij, gelukkig oud kunnen worden?

Lees ook: Hoe gaat het nu met Henk en Nies?

Deel dit artikel