In deze follow up uitzending brengen we opnieuw een bezoek aan Hans en Karin die in 2015 een mini-adventure golfbaan op Bonaire gingen bouwen. Inmiddels zijn de Scheetjes uit elkaar. En we nemen een kijkje bij twee stellen die jaren terug naar Duitsland vertrokken en nu samen een nieuw avontuur aangaan.  

FU-scheetjes-Roos-Ieke-Kees-Monique-.jpg
 
FU-scheetjes-Roos-Ieke-Kees-Monique-.jpg

Hans ten Böhmer en Karin van Scheijndel 

In 2015 lieten Hans en Karin – ook wel bekend als de scheetjes - huis en haard achter om een nieuw leven te starten op Bonaire. Met containers vol golfspullen en een bouw-het-zelf chalet vertrokken ze naar het tropisch eiland om daar een mini-adventure golfbaan te bouwen. Na een hoop trammelant wordt Karins droom werkelijkheid. De golfbaan is een groot succes en de scheetjes worden al snel een bekend fenomeen op het eiland.

Zes jaar later is alles anders. Karin is halsoverkop naar Nederland teruggekeerd. Het continu op elkaars lip zitten heeft zijn tol geëist. De scheetjes zijn uit elkaar. Terwijl Karin een nieuw leven probeert op te bouwen, runt Hans in zijn eentje de golfbaan. Diep in zijn hart hoopt hij dat zijn vrouw weer terugkomt, maar Karin heeft heel andere plannen....

>>> De laatste uitzending en meer van de scheetjes terugkijken


Kees en Monique van der Have en Roos Versnick en Ieke Sap

voor het eerst in de geschiedenis van het programma volgen we twee Ik Vertrek-stellen die samen het avontuur aangaan. Na het zien van elkaars aflevering is er een vriendschap ontstaan tussen Roos, Ieke, Kees en Monique. Beide stellen wonen al jaren met plezier in Duitsland en hebben hun eigen bedrijf.

Roos en Ieke namen in 2015 in het dorpje Eckardtsleben in Thüringen een hotel-restaurant over dat zwaar verouderd was en nauwelijks winstgevend.

Waar kennen we Rosalien en Ieke ook alweer van?

Kees en Monique vertrokken in 2013 naar Trusetal in Oost-Duitsland om van een vervallen vakantiepark een hondenparadijs te maken voor honden en hun baasjes. Dogglywood zou het gaan heten.

Waar kennen we Kees en Monique ook alweer van?
blockquote
we zijn alle vier kaaskoppen
 

Alleen vinden ze alle vier de Duitse kaas vreselijk vies en zien ze na een gezellig samenzijn een gat in de markt. Ze kopen een winkeltje in Bad Langensalza.

Hier hopen ze de Duitsers blij te maken met echte Hollandse kaas. Na een feestelijke opening is vandaag de eerste werkdag in de kaaswinkel. De buurtbewoners weten de winkel al snel te vinden en het viertal werkt zich in een slag in de rondte. Maar één ding is zeker het smaakt naar meer Käse!

Uitzending 16 december 2021 terugkijken op NPO Start

Deel dit artikel