De opnames voor de follow up van “Ik Vertrek” zijn nu 2 maanden achter de rug. Wij hebben genoten van het samenspel met de regisseur en de cameraman, ook al waren het erg intensieve dagen. Vier dagen lang filmen, vragen beantwoorden, in verschillende settings op verschillende plekken. We hebben veel gelachen, leuke dingen beleefd met mensen die tijdens het filmen in de buurt waren en genoten van de mooie momenten.
 

Daarna zijn wij weer aan de slag gegaan met het verder vormgeven van de kamers en gezamenlijke ruimtes van onze locatie. Er is nog genoeg werk aan de winkel. De tekeningen voor het zwembad zijn goedgekeurd en zodra de gemeente de vergunningen heeft afgegeven kan er begonnen worden met de aanleg. De tuin rondom het zwembad en de parkeerplaats zullen  onderhanden worden genomen en de 4 suites krijgen voor nog meer comfort een keukenblok. De arrangementen die wij bieden worden verder uitgewerkt en uitgebreid. 

Tekening
Zwembad op tekening
Tekening

In de tussentijd mogen wij gasten verwelkomen waarvoor alles in gereedheid moet worden gebracht. Hier houdt vooral Natasja zich mee bezig. Zij regelt dat de gasten goed opgevangen worden en zorgt ervoor dat zij een zo aangenaam mogelijk verblijf bij ons hebben. Marcel zorgt voor de back-up en regelt naast zijn rol als gastheer de technische zaken zodat alle faciliteiten goed functioneren. 

Luca, Dante en Giulia gaan na ruim 3 maanden zomervakantie weer naar school en hebben veel huiswerk waar ze elke dag geruime tijd zoet mee zijn. Luca doet dit jaar eindexamen van het liceo classico en oriënteert zich op welke universiteit hij volgend jaar wil gaan studeren. Dante zit in het derde jaar van het liceo artistico met als keuze richting architectuur en Giulia is vol energie begonnen aan het eerste jaar van het liceo artistico. Alle drie hebben ze leuke vrienden en genieten ze van het Siciliaanse leven.  

Onze droomplek
Nu wij een plek hebben gevonden waar wij onze droom kunnen verwezenlijken keert langzamerhand weer enige regelmaat terug in ons leven. Het reizen door Italië heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Al onze moeite en vasthoudendheid heeft zich gelukkig geloond. Dimora di Dante is een gerestaureerde Siciliaanse boerenhoeve gelegen op een landgoed tussen de olijf- en wijngaarden in Chiaramonte Gulfi, Zuid-Oost Sicilië. Een geweldige plek om te vertoeven met ontzettend veel mogelijkheden. Dit merken wij ook aan onze gasten van wie wij hele mooie reacties krijgen over hun verblijf bij ons en hun beleving van de omgeving. Italiaanse, Maltese en Nederlandse gasten hebben Dimora di Dante al bezocht. Heel bijzonder om mee te maken, we hebben samen genoten van de mooie en veelzijdige gesprekken tijdens de gezamenlijke diners.

Alle ervaringen en momenten hebben ervoor gezorgd dat wij allemaal een mooie persoonlijke groei hebben doorgemaakt. Met vallen en opstaan hebben wij doorgezet en ons niet laten ontmoedigen door de tegenvallers die wij hebben meegemaakt. Misschien was dit wel nodig om daar te komen waar wij nu zijn.
Graag willen wij iedereen bedanken die deze reis samen met ons heeft (mee)gemaakt. Onze gasten en het team van “Ik Vertrek” bedanken wij voor het vertrouwen, jullie zijn altijd welkom en wij zien jullie graag terug bij Dimora di Dante.

Ci vediamo,
Marcel, Natasja, Luca, Dante en Giulia

Tips voor toekomstige emigranten:

  1. Bereid je goed voor, maar wees vooral ook heel flexibel;
  2. Pas je aan aan het land waar je naar toe gaat, verdiep je in de cultuur en gewoontes;
  3. Op Sicilië regel je veel via via, iedereen kent wel iemand voor het één of ander. Zorg dat je snel contact maakt met de lokale bevolking, deze vriendendiensten zijn heel gebruikelijk;
  4. Leer geduld te hebben, vaak gaat het niet zo snel als je zelf zou willen. Efficiëntie komt niet in het woordenboek voor van veel Sicilianen;
  5. Blijf nuchter, houd het overzicht en relativeer de situaties die je meemaakt;
  6. Verlies nooit de focus uit het oog;
  7. Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je ermee omgaat;
  8. Beleef het intens, maak plezier en vergeet nooit te lachen.

Deel dit artikel