In augustus zijn de laatste opnames geweest voor ‘Ik Vertrek’. Daarna is er weer veel gebeurd. Met een leuke club mensen hebben we de opening van ons nieuw gebouwde bierterras tot in de vroege uurtjes gevierd. Met lichtshow, disco en natuurlijk veel bier.

Update 19-12-2015 

In augustus zijn de laatste opnames geweest voor ‘Ik Vertrek’. Daarna is er weer veel gebeurd. Met een leuke club mensen hebben we de opening van ons nieuw gebouwde bierterras tot in de vroege uurtjes gevierd. Met lichtshow, disco en natuurlijk veel bier.

Een vriend uit Nederland heeft de week na dit feest waargenomen in het hotel, zodat wij even een paar dagen naar Berlijn konden. Even uitrusten....... Gelukkig ging het iets beter met Ieke haar rug (hernia) dankzij een zeer doeltreffende fysiotherapie behandeling.

Teruggekomen na een paar heerlijke dagen in Berlijn, kreeg de griep helaas vat op Rosalien. Het gevolg was dat Ieke nu extra hard moest werken, want het bleef druk in het hotel. Het restaurant hebben we met een beperkte kaart geopend; maar er stonden ook nog enkele buffetten gepland. Gelukkig hebben we een aantal mensen uit het dorp die ons kunnen en willen helpen, als we omhoog zitten. Prachtig wel! Rosalien is al met al, twee hele weken geveld geweest door deze griep.

Inmiddels was het herfst geworden, en omdat we het doordeweeks iets rustiger hadden gekregen, konden we wat uitstapjes maken. Zo hebben we eindelijk het Hainich bos goed bekeken; het boomkronenpad; Miniatuurland in Ruhla; de Modelspoorbaan in Wiehe en ook nog in Erfurt een grote lama-tentoonstelling. We kregen deze periode ook (familie) visite uit Nederland, en de eerste sneeuw was gevallen. Ondertussen hadden we een vakantie geboekt. Half november zou het eindelijk zover zijn. Het Hotel dicht, geen boekingen, geen feesten en buffetten......

Voor de poesjes  zou worden gezorgd, en voor Paco de kaketoe hadden we een plekje gereserveerd bij het vogelpension in Nederland. Bijna ging het hele feest niet door want: Ieke werd gebeten door Puma, onze zwarte kater  uit Nederland...... En wel zo, dat als Ieke niet erg goed zou uitkijken:  haar vinger.....; haar hand.....; of zelfs haar hele arm er af zou moeten!!!!

Puma had namelijk een wondje aan zijn voorpootje. Het zou sneu zijn als dat ging infecteren terwijl wij op vakantie waren, dus we gingen even naar de dierenarts. Het bleek dat deze dierenarts geen feeling met katten had, en zo gebeurde het dat Puma des duivels werd toen hij in een dwangbuis moest! Ieke wilde hem bedaren, en toen hapte Puma in de verkeerde vinger. En hard, er dwars doorheen namelijk... Pijnlijk, maar ook gevaarlijk. Het is gelukkig allemaal goed gekomen; Ieke heeft 10 dagen in het gips gelopen, is 2 keer geopereerd geweest; en moest 14 dagen elke ochtend naar het ziekenhuis! (met Puma ging het al veel sneller weer helemaal goed!) Gewoon niks aan doen.... was het advies van een andere dierenarts.

De vakantie op de Canarische Eilanden was heerlijk en zorgeloos. Teruggekomen in Eckardtsleben moesten we meteen weer volop aan de bak. Kerstmis is in Nederland vooral een traditie gecentreerd rond 2 dagen; in Thüringen is Kerstmis een belevenis die minstens de hele decembermaand duurt. Vóór Sinterklaas is hier alles al helemaal in de Kerstsfeer, dus moesten wij ook snel bomen kopen, deze optuigen, lampjes overal ophangen, en ballen, en slingers....het grote Kerstdiner plannen, proefkoken, Oud en Nieuw feest uitwerken... drukdrukdruk....

Maar terugkijkend op ons eerste jaar in Eckardtsleben-Thüringen, kunnen we wel zeggen dat het boven verwachting goed is gegaan. We hebben een geweldige respons van iedereen, zowel van gasten alsook van buurtbewoners. Er zijn ook veel nieuwe (en oude) ideeën die we het komende jaar willen gaan realiseren. Zwembad..Vakantiewoning..Keuken en restaurant moderniseren.. We zien wel!

Groetjes  Rosalien en Ieke

Deel dit artikel