HAPPAS is nu een kleine 9 maanden open. Wij zijn enorm trots op wat wij tot nu toe hebben neergezet. Een gastvrij en gezellig restaurant waar lekker gegeten, gedronken en Nederlandse sport gekeken kan worden.

Steeds meer vakantiegangers weten ons te vinden. Niet alleen Nederlanders maar ook andere nationaliteiten zien we ons restaurant binnen stappen. We zien gasten vaker terugkomen, dat geeft echt een goed gevoel dat we op de goede weg zijn. Leuk is het om van gasten te horen en te lezen op social media dat ze het naar de zin hebben gehad en wij een bijdrage hebben geleverd aan hun vakantieplezier. Daar doen we het tenslotte allemaal voor!

Het gebruik maken van social media is in deze tijd enorm belangrijk voor ons.  Vermeldingen op facebook, Tripadvisor, Twitter, Zoover etc..zorgen nu voor de naamsbekendheid. We horen regelmatig dat gasten ons via internet hebben gevonden. Op onze HAPPAS Facebook pagina zijn we heel actief. Het aantal volgers van onze pagina blijft groeien. Leuk om ook op deze manier met onze gasten in contact te blijven en activiteiten te kunnen delen. Op TripAdvisor begonnen we rond plaats 60 en staan we inmiddels op de 24e  plaats van de 284 eetgelegenheden die er in Playa de las Americás zijn. De hoop is dat we nog verder stijgen en wellicht in de toekomst in de top 10 komen. Daar hebben we in de eerste plaats ons goed gewaardeerde eten en natuurlijk onze gasten voor nodig.

Mañana mañana

Ondanks onze stevige voorbereiding merk en ervaar je sommige dingen pas als je het avontuur ook echt bent aangegaan. De mañana mañana mentaliteit bijvoorbeeld en administratieve handelingen die nog lijken te stammen uit het ‘Franco’ tijdperk. Net zoals klantgerichtheid, service en afspraken nakomen. In Nederland is dat heel normaal. Hier Is dat anders en ook dat heeft impact op de bedrijfsvoering. Het is anders en met onze Nederlandse achtergrond best wennen.

In Nederland hebben we ook een gezellige ploeg vrienden en familie. Het hiervan op afstand deel uitmaken is lastiger dan we hadden gedacht. Met name wanneer er met iemand die nabij staat iets aan de hand is, is het nabij zijn niet mogelijk en die behoefte wel heel sterk. Je stapt nou eenmaal niet even in de auto.

Het hebben van een bedrijf, de inzet en de verantwoordelijkheden die daar bij horen ervaar je pas wanneer het bedrijf er is. In onze aflevering vertellen wij zoekend te zijn naar een betere balans tussen de tijd en energie die HAPPAS kost en ontspanning. 6 dagen werken van gemiddeld 10 uur per dag is pittig en echt genieten van het op Tenerife kunnen we nog niet. Om meer ontspanning te krijgen is bijvoorbeeld parttime een derde persoon nodig. Of dit mogelijk is, zal de toekomst uitwijzen.

HAPPAS

HAPPAS is in de zomer een erkend leerbedrijf geworden. Dat betekent dat wij een stage bedrijf zijn. De verwachting is dat de eerste mbo student(en) medio 2018 stage komen lopen. Dat gaat ons vast nieuwe inzichten opleveren waarmee wij onze dienstverlening kunnen verbeteren en wellicht helpen in het vinden van de juiste balans.

HAPPAS is een mooi avontuur met pieken en dalen, met soms gedachten van verkoop en het omslaan van die gedachte als we zien hoe succesvol HAPPAS inmiddels loopt. Het is één groot avontuur, waarbij we niet gedacht hadden dat het zo snel al goed zou gaan! We zijn nogmaals super trots op wat we in korte tijd hebben neergezet en blij dat onze gasten dit ook zo waarderen. Hoe het verder gaat? De toekomst zal het uitwijzen.

We verwelkomen je graag bij HAPPAS in Playa de Las Americás.

Ronald Loosschilder en Girbe Cameron

Kijk hier de aflevering terug

Deel dit artikel