Het langverwachte vervolg van onze ‘scheetjes’ Hans en Karin op Bonaire zie je op zaterdag 8 september op NPO 1. Om alvast in de sferen te komen hebben we een paar memorabele momenten op rij gezet.

In januari van dit jaar volgde de Ik Vertrek-camera’s brugwachter Hans en casinomedewerker Karin. Zij vertrokken met een container vol golfballen, golfbaanbeelden en een bouw-het-zelf châlet naar hun geliefde Bonaire om daar een mini-adventuregolfbaan te starten. Een geschikt stuk grond en een bouwvergunning ontbraken nog. 

Hoe zit het ook alweer?

Al snel blijkt dat Bonaire voor een deel bestaat uit beschermd natuurgebied en dat het krijgen van bouwvergunningen voor mini-adventuregolfbanen en het vinden van een geschikte locatie toch lastiger is dan gedacht. Na vijftien maanden op het eiland is er nog steeds geen grond en geen vergunning. Dan raakt ook nog eens het spaarpotje dat Hans en Karin hebben op. Tot overmaat van ramp moeten ze in een tentje slapen, achter de containers met de spullen, die inmiddels zijn aangekomen. Het dieptepunt wordt bereikt als ze ’s ochtends, compleet weggeregend, onder de muggenbeten zitten.

Van hun laatste centen besluiten ze toch maar een huisje te huren. Maar dat blijkt zo lek als een mandje, vol met kakkerlakken. Net als je denkt... dit kan niet erger, wordt de zeecontainer met alle spullen ook nog eens leeggeroofd.

Gelukkig is het glas bij Hans en Karin altijd halfvol en zijn ze zeker niet van plan op te geven. Vijftien maanden later hebben ze een mooi stuk grond van 2.700 meter in erfpacht en is ook de bouwvergunning rond. Daar eindigt de uitzending, maar hun leven ging verder...

'Op dit moment zijn we druk met de bouw van het huis en gaan we hopelijk over twee weken met de aanleg van de golfbaan beginnen. We lopen al met al op schema en willen eind februari, begin maart open. Tenminste als we niet te lang op de vergunningen moeten wachten, want geduld moet je hier echt hebben. Het is de bedoeling om pannenkoeken te gaan bakken en dat we kinderfeestjes kunnen geven. Ook komt er een kinderspeeltuin en op het zonnedek en twee jacuzzi’s waar je lekker kan relaxen. We hebben dus nog veel te doen'.  

Waar zijn we gebleven? Het vervolg van Hans en Karin

Vol goede moed begint het stel aan de bouw van hun bouwpakket-châlet en de aanleg van de golfbaan. Maar dan blijkt dat ze het huis net over de erfgrens van de grond hebben geplaatst! Er wordt een bouwstop afgegeven, en het huis moet drie meter worden verplaatst. Met twee hijskranen wordt het hele huis opgetild, met het risico dat alles uit elkaar valt. 

Ondanks de vele fans die elke dag langs het hek staan, om ‘de scheetjes’ een hart onder de riem te steken, staat het huilen Karin nader dan het lachen. Volgens Hans komt alles goed: ‘Scheet, gewoon doorgaan en blijven ademen.’

Foto's: Casper Douma Photography

Op zaterdag 8 september (21.30 uur NPO 1) kun je met eigen ogen zien hoe het Hans en Karin de afgelopen tijd is vergaan. De vrijdagavond voorafgaand (00.15 uur NPO 1) kun je de eerste aflevering nog eens op televisie zien.