Audrey Groenenboom (38) en Joop Robben (40) uit Baarle-Nassau emigreren naar het tropische Bonaire. Eenmaal op het eiland blijkt dat in de Cariben niet álles beter is.

Het stel heeft de halve wereld bereisd. Van India tot het Caribische gebied; ze zijn er allemaal geweest. Als ze in een bed and breakfast overnachten, denken zij vaak: 'dit kunnen wij veel beter!' Met die gedachte in het achterhoofd zegt brandweerman Joop zijn baan op om samen met zijn geliefde Audrey naar het tropische Bonaire te emigreren. Geen gemakkelijke keuze, want het stel barst van de sociale contacten en ook de familie staat nu niet direct te springen.

Tegenslagen

Eenmaal op het eiland blijkt dat in de Cariben niet álles beter is. Hun huis, waar ze binnen een half jaar gasten willen ontvangen, is te vies om aan te raken en wordt voorlopig alleen bevolkt door kakkerlakken. Net voordat het stel hun nieuwe hardhouten optrekje in wil richten, klapt de oude boiler en komt het water met bakken naar beneden. En hoewel Audrey zich ondanks alle tegenslag als een vis in het water voelt, is dat voor Joop anders. Hij mist Nederland, zijn vrienden en zijn 85-jarige moeder. De ooit zo goede relatie van de Brabanders komt hiermee behoorlijk onder druk te staan...

Website Casa Calexico

Website Kas Hamaka

Deel dit artikel