Kapster Nicole (42) droomt al jaren van een leven op een paradijselijk eiland. Haar man Manuel (51) ziet zichzelf ook wel wonen op een plek ver weg van de bewoonde wereld. De keuze is gevallen op Bonaire, daar ligt de fundering van hun droom...

Op naar Bonaire

Manuel heeft door een ongelukkige val uit een hoogwerker een hersenbeschadiging opgelopen en kan niet goed tegen te veel prikkels. Dat is een reden om alle schepen achter zich te verbranden en voorgoed te vertrekken naar Bonaire. Op een braakliggend terrein van 4.000 m2, liggend op een klif met uitzicht op zee, beginnen Nicole en Manuel aan de fundering van hun droom.

Hun droom

In een tijdsbestek van anderhalf jaar tijd moeten hier een volledig gerealiseerd gastenverblijf, woonhuis èn kapsalon uit de grond schieten. Dat Nicole geen ervaren doe-het-zelver is, ziet ze zelf niet als een probleem:

blockquote
‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!
Nicole
Kamperen op eigen terrein

Maar elke dag verbouwen begint al snel zijn tol te eisen: Manuels gezondheid dendert achteruit waardoor klussen ondragelijk wordt en de deadline onhaalbaar. Ze hebben het project flink onderschat en reageren hun frustraties op elkaar af.

Ondertussen woont het stel in een zeecontainer en moet er nog een heel huis worden gebouwd. Ze vragen zich af: ‘Heeft Bonaire ons wel gebracht wat we hoopten?’ 

Deel 1 van deze tweeluik: donderdag 2 februari 2023 om 21.30 uur op NPO 1 (vooruitkijken op NPO Plus, terugkijken op NPO Start) het vervolg zie je donderdag 9 februari .

Deel dit artikel