In de uitzending van 2 februari 2023 zien we hoe Nicole (42) en Manuel (51) bouwen aan hun droom: een gastenverblijf met woonhuis èn kapsalon op een klif, ver weg van de bewoonde wereld. Maar dag in dag uit klussen hakt er behoorlijk in en zet hun relatie onder druk. Het vervolg van hun emigratie-avontuur!

Pas op de plaats

Nicole en Manuel realiseren zich dat ze soms ook een pas op de plaats moeten maken en focussen ze zich wat meer op de integratie in het eilandleven. Ondertussen werken ze wilskrachtig door aan hun monsterproject en begint het woonhuis met gastenkamers steeds meer vorm te krijgen. Maar soms moet je ook iets uit handen geven...

Een palapa laten bouwen door een vakman
blockquote
elke hobbel zie ik als een uitdaging
Manuel

Gemis 

Maar na twee jaar wonen op Bonaire wordt het gemis van Nederland en hun dierbaren groter; ook Manuels gezondheid blijft een heikel punt.

Een verdrietig bericht van het thuisfront is voor Nicole reden tijdelijk terug te keren naar Nederland. Bij terugkomst pakt zij samen met Manuel de draad weer op en werken ze toe naar de ontvangst van hun eerste gasten. Want opgeven is geen optie voor Nicole en Manuel.

Deel 2 van deze tweeluik: donderdag 9 februari 2023 om 21.20 uur op NPO 1 (vooruitkijken op NPO Plus, terugkijken op NPO Start)  

Deel dit artikel